Luxusné rezy (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Je to skutočná delikatesa.Zákusok,ktorému nik neodolá.Je pre tých fajnšmekrov čo nemajú radi presladené dezerty.

25
porcií
2 h minút
príprava
2x15-17 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených prísad upečieme orechové cesto tak,že si vyšľaháme bielky do tuhá,pridáme pr.cukor,,zašľaháme,pridáme žltky a nakoniec múku s práškom do pečiva,zľahka premiešame a
  2. ...cesto vylejeme na plech,vyložený papierom.Toto cesto môžme urobiť aj čisté piškotove.
  3. Tak isto urobíme aj piškotové cesto na roládku a upečieme vo vyhriatej rúre.
  4. Roládu po upečení zrolujeme do navlhčenej utierky a necháme aspoň 10 min vychladnúť.
  5. Potom roládu roztočíme a natrieme ríbezľovým džemom a naspäť ju stočíme,
  6. ...tak,že dávame z nej dolé papier.
  7. Podľa návodu na tvarohovom stužovači urobíme si tvarohovú plnku.
  8. Orechové cesto natrieme džemom a naň rozotrieme tvaroh.
  9. Roládu nakrájame asi na 1 cm,
  10. ...a poukladáme na tvaroh.
  11. Urobíme si želatinu podľa návodu.Ja som použila 1 číru a 1 červenú,aby som mala želatinu do ružova.Môže byť aj číra.
  12. Ked začne rôsolovať tak ju vylejeme na roládky a rýchlo ju rozotrieme.
  13. Najlepšie je si to urobiť večer a na noc dať stuhnúť do chladničky.Po stuhnutí koláč nakrájame na kocky.Takto vyzerá v reze.Po takomto fajnom koláči sa len tak zapráši.
  14. Dobrú chuť!