Luxusné rezy (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Je to skutočná delikatesa.Zákusok,ktorému nik neodolá.Je pre tých fajnšmekrov čo nemajú radi presladené dezerty.
25 porcií |
2 h minút príprava |
2x15-17 minút na 170 °C |
Postup
- Z uvedených prísad upečieme orechové cesto tak,že si vyšľaháme bielky do tuhá,pridáme pr.cukor,,zašľaháme,pridáme žltky a nakoniec múku s práškom do pečiva,zľahka premiešame a
- ...cesto vylejeme na plech,vyložený papierom.Toto cesto môžme urobiť aj čisté piškotove.
- Tak isto urobíme aj piškotové cesto na roládku a upečieme vo vyhriatej rúre.
- Roládu po upečení zrolujeme do navlhčenej utierky a necháme aspoň 10 min vychladnúť.
- Potom roládu roztočíme a natrieme ríbezľovým džemom a naspäť ju stočíme,
- ...tak,že dávame z nej dolé papier.
- Podľa návodu na tvarohovom stužovači urobíme si tvarohovú plnku.
- Orechové cesto natrieme džemom a naň rozotrieme tvaroh.
- Roládu nakrájame asi na 1 cm,
- ...a poukladáme na tvaroh.
- Urobíme si želatinu podľa návodu.Ja som použila 1 číru a 1 červenú,aby som mala želatinu do ružova.Môže byť aj číra.
- Ked začne rôsolovať tak ju vylejeme na roládky a rýchlo ju rozotrieme.
- Najlepšie je si to urobiť večer a na noc dať stuhnúť do chladničky.Po stuhnutí koláč nakrájame na kocky.Takto vyzerá v reze.Po takomto fajnom koláči sa len tak zapráši.
- Dobrú chuť!