Foto: ancicka
Šťavnatý zákusok,ktorému nik neodolá.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Tmavé cesto: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
2 pl |
|
Svetlé cesto: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
3 dl |
|
3 PL |
|
z pol citrona |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
150 g |
|
od oka |
|
Na želatinu: | |
2 2 ks |
|
3 PL |
|
700 ml |
|
Postup
-
1
Vyšľaháme žltky s pr.cukrom,pridáme vyšľahány sneh,zamiešame a pridáme múku s pr.do pečivaa kakao.Zľahka premiešame,
-
2
a vylejeme na hlboký plech,vyložený papierom.Necháme upiecť,asi 7 min.
-
3
Tak isto upečieme aj svetlú piškotu,ale na plytkom plechu.Po upečení ju stočíme do vlhkej utierky.Potom piškotu roztočíme a natrieme lekvárom.Stočíme a pokrájame na 1 cm.
-
4
Do misky dáme mlieko,múku,cit.kôru nastrúhame a pridáme cukor.Uvaríme hustú kašu.Necháme vychladnúť.Do výchladnutej zašľaháme maslo.
-
5
Na tmavú piškotu rozotrieme vyšľahanú plnku.
-
6
Uvaríme želatinu.
-
7
Na krém poukladáme roládky a naň vylejeme želatinu.Rovnomerne rozotrieme a necháme vychladnuť.Vychladnútu pokrájme na rezy.
-
8
V reze.
-
9
Dobrú chuť!
ty ho máš krásne ja mám z mobilu len hmlu. :-(
@klaura dakujem.