Lunexové pagáče

kacenan - fotkakacenan, 1. februára 2011

Suroviny

500 g
1
 štipka
3 ks, trojuholníčky
30 g
2 dcl
(1 kelímok)
  na potretie




Postup

  1. 1

    Kvások: droždie, mlieko, trošičku cukru

  2. 2

    Zo všetkých prísad spracujeme cesto, necháme vykysnúť

  3. 3

    Po vykysnutí rozdelíme na 3 časti. Potom rozvaľkáme a vykrajujeme pagáče, môžu byť aj tyčinky. Poukladáme na plech - netreba ho vymastiť. Na plechu potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme upiecť. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

orchidea
Tak to stojí za vyskúšanie, zatiaľ som robila syrové pagáčiky nekysnuté. Ukladám si recept.
agora
chcem vyskúšať, na akej teplote sa asi pečie ?
evanaaa
Kacenan, vykysne ti ten kvások bez cukru ( a múky ) ? Inde zas je recept kde je v kvásku soľ, čo sa nerobí, divím sa , že vôbec vykysol, veď soľ tomu bráni. A čo s atýka pagáčikov, verím, že sú dobré aj s Lunexom.
kacenan
Ja pečiem skoro všetko na 200 stupňov v elektrickej rúre
kacenan
Do kvásku môže ísť samozrejme trošičku cukru pre lepšie vykysnutie , už som ho aj dopísala, ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia