Lukulské hody

johny46 - fotkajohny46, 2. júla 2012
Lukulské hody
Foto: johny46

Lukulské hody, alebo oslava narodenín. Suroviny sú podľa počtu osôb, myslím, že to zvládne každý, nie je to žiadna veda.

Suroviny





Postup

  1. 1

    V prvom rade si pripravíme kvalitný tatársky biftek ktorý podávame ako predjedlo. Receptov je na vareche habadej. Ku dobre zomletej, alebo naškriabanej sviečkovici primiešame všetky suroviny a necháme trochu odležať.

    Lukulské hody  - obrázok 1
  2. 2

    podávame s hriankami potretými cesnakom.

    Lukulské hody  - obrázok 2
  3. 3

    Navaríme kotlík rybacieho guľášu tzv. halaszlé. Receptov je tu tiež na výber. Ja som varil ten môj , preto nepíšem ani suroviny, pozrite si ho v mojich receptoch.

    Lukulské hody  - obrázok 3
  4. 4

    Ako ďalší chod si pripravíme pstruhy. Rátame jeden kus na hlavu.

    Lukulské hody  - obrázok 4
  5. 5

    Obalíme si ich v trojobale a vysmažíme. Necháme ich okapať na servítke.

    Lukulské hody  - obrázok 5
  6. 6

    Na každú rybu naukladáme striedavo plátky paradajky a mozzarelly. Jemne osolíme a okoreníme a dáme zapiecť do rúry asi tak dlho, kým sa neroztopí mozzarella.

    Lukulské hody  - obrázok 6
  7. 7

    Po upečení to vyzerá asi takto. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, ozdobíme plátkom citróna a podávame.

    Lukulské hody  - obrázok 7
  8. 8

    Pre tých čo ryby nemusia pripravíme kuracie stehienka.

    Lukulské hody  - obrázok 8
  9. 9

    Upečieme ich v rúre, alebo kto môže a má kde, ugrilujeme ich na grile. Podávame s pečenými zemiačikmi na rozmaríne.

    Lukulské hody  - obrázok 9
  10. 10

    Ako doplnok môžme pripraviť nejakú zeleninovú misu, alebo šalát. Ja som volil oboje, no šalát som nestihol odfoťiť. Bol rukolový s mozzarellovými vločkami, scherry paradajkami, ochutený tekvicovým olejom a balzamikom a posypaný opraženými mandľovými lupienkami.

    Lukulské hody  - obrázok 10
  11. 11

    No a na záver, ako zlatý klinec si každý, kto ešte vládze, alebo kto sa doteraz krotil, vlastnoručne po krátkej inštuktáži ugriluje pravý steak, podľa toho, kto má aký rád. Mäsíčko musí byť odležané aspoň 3 týždne, no to moje bolo iba dva, lebo som ho neskoro zohnal. Napriek tomu bolo vinikajúce.

    Lukulské hody  - obrázok 11
  12. 12

    Samozrejme počas celého dňa každý chod výdatne zapíjame oroseným pivkom, alebo vychladeným vínkom podľa chuti. DOBRÚ CHUŤ.

Diskusia k receptu

marianne69
To co za obzerstvo ste tam mali:-DDD aha narodeninove, ale na tie ryby by som sa dala pozvaaat,aj na ten mozzarelovo-paradajkovy salaat,ten by mi bohate v tomto upeku stacil.....bod c. 10 u mna jednoznacne vedie....
tinca
v tejto páľave by som mala chuť akurát na šalát a rybky, ale nachystal si toho bohate:)
akeber
Krása , na ten biftek pošlem manžela :-) ja by som radšej tú rybku :-)
helca103
ja si tiež prosím rybku :-) pripravil si naozaj skvelé hody :-)
medulienka122
dúfam, že ste oslavovali večer, cez deň by to bola samovražda. Fajn menu, ani nestíham čítať, len čumím a čumím...:-))
sovka62
Fíha, to je teda meníčko! Dala by som si všetko okrem rýb, teda ako by oslava trvala aspoň 24 hodín. Len ten tataráčik by som si radšej namiešala sama, a podávam neochutený, nech má každý podľa seba. A ak to boli tvoje narodeniny, srdečne blahoželám.
njdevil
Tak tomu sa hovori oslava, parada a na tie halaszle by som dobehla hned:-)
evusik
a ja by som si dala zo všetkého - k obedu rybku so šalátom, večer biftek so šalátom a v noci tatrák bez šalátu :-)
krásne si to pripravil...
johny46
Bolo to pre 10 ľudí, bolo aj dosť teplo, no, padlo takmer všetko. To je len znakom, že to asi chutilo.
lucullus
Tak tomu hovorím jazda!Halászlé tam vyzerá fajnovo a ostatné taktiež.
abdul
Hody ako majú byť. Ako inšpiráciu ukladám.
honestka
tiez by som sa pridala k hostom bez velkeho vahania. cely sortiment ako stvoreny na oslavu...
irenaw
dobroty jedna za druhou, zostala by som na začiatku pri tataráku s hriankou hmmm
violetacamorova
Parádna hostina na oslave, dala by som sa pozvať a vedela by som si s chuťou vybrať mňam! Ukladám si, ako inšpiráciu na otcovu 70tku.
jerica
bod desať je pre mňa suprové , ty tu lákaš s perfektným lukulu meníčkom , samé kalitné suroviny:-) inšpiráciíí ako vyšité na dobrú oslavu, gratulujem :-))
kuchticka
Na taketo skvele hody asi kazdy nikdy nezabudne. Pozvat bych sa nechala najma na tie zemiacky, rukolovy slat, ale ani rybku bych neobisla bez ochutnania. Ak si to vsetko pripravoval sam tak smekam moj protislnecny klobuk . Vsetko perfekt - si naramny sikula a napadity.
babkamt
Paráda. Ak si to všetko pripravoval sám, tak si musel byť na oslave riadne unavený.
johny46
Veľmi pekne vám všetkým ďakujem. Pripravoval som to všetko sám a vôbec som nebol unavený, lebo som to robil s láskou.Varenie je pre mňa relaxačnou činnosťou.Okrem toho, znesiem veľa.
palokuchki
Tak to ti gratulujem. Pripravil si skvelu hostinu. Vsetko je vynikajuce. Bolo si z coho vybrat.
ivan14
Apage satanas...takové hody připravovat, to bych se pak nevešel do dveří... A to mám jen 82 kg... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia