Lukulské hody

johny46 - fotkajohny46, 2. júla 2012
Lukulské hody
Foto: johny46

Lukulské hody, alebo oslava narodenín. Suroviny sú podľa počtu osôb, myslím, že to zvládne každý, nie je to žiadna veda.

Postup

  1. 1

    V prvom rade si pripravíme kvalitný tatársky biftek ktorý podávame ako predjedlo. Receptov je na vareche habadej. Ku dobre zomletej, alebo naškriabanej sviečkovici primiešame všetky suroviny a necháme trochu odležať.

    Lukulské hody  - obrázok 1
  2. 2

    podávame s hriankami potretými cesnakom.

    Lukulské hody  - obrázok 2
  3. 3

    Navaríme kotlík rybacieho guľášu tzv. halaszlé. Receptov je tu tiež na výber. Ja som varil ten môj , preto nepíšem ani suroviny, pozrite si ho v mojich receptoch.

    Lukulské hody  - obrázok 3
  4. 4

    Ako ďalší chod si pripravíme pstruhy. Rátame jeden kus na hlavu.

    Lukulské hody  - obrázok 4
  5. 5

    Obalíme si ich v trojobale a vysmažíme. Necháme ich okapať na servítke.

    Lukulské hody  - obrázok 5
  6. 6

    Na každú rybu naukladáme striedavo plátky paradajky a mozzarelly. Jemne osolíme a okoreníme a dáme zapiecť do rúry asi tak dlho, kým sa neroztopí mozzarella.

    Lukulské hody  - obrázok 6
  7. 7

    Po upečení to vyzerá asi takto. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, ozdobíme plátkom citróna a podávame.

    Lukulské hody  - obrázok 7
  8. 8

    Pre tých čo ryby nemusia pripravíme kuracie stehienka.

    Lukulské hody  - obrázok 8
  9. 9

    Upečieme ich v rúre, alebo kto môže a má kde, ugrilujeme ich na grile. Podávame s pečenými zemiačikmi na rozmaríne.

    Lukulské hody  - obrázok 9
  10. 10

    Ako doplnok môžme pripraviť nejakú zeleninovú misu, alebo šalát. Ja som volil oboje, no šalát som nestihol odfoťiť. Bol rukolový s mozzarellovými vločkami, scherry paradajkami, ochutený tekvicovým olejom a balzamikom a posypaný opraženými mandľovými lupienkami.

    Lukulské hody  - obrázok 10
  11. 11

    No a na záver, ako zlatý klinec si každý, kto ešte vládze, alebo kto sa doteraz krotil, vlastnoručne po krátkej inštuktáži ugriluje pravý steak, podľa toho, kto má aký rád. Mäsíčko musí byť odležané aspoň 3 týždne, no to moje bolo iba dva, lebo som ho neskoro zohnal. Napriek tomu bolo vinikajúce.

    Lukulské hody  - obrázok 11
  12. 12

    Samozrejme počas celého dňa každý chod výdatne zapíjame oroseným pivkom, alebo vychladeným vínkom podľa chuti. DOBRÚ CHUŤ.

Diskusia k receptu

23 komentárov k receptu
To co za obzerstvo ste tam mali:-DDD aha narodeninove, ale na tie ryby by som sa dala pozvaaat,aj na ten mozzarelovo-paradajkovy salaat,ten by mi bohate v tomto upeku stacil.....bod c. 10 u mna jednoznacne vedie....
Fíha, to je teda meníčko! Dala by som si všetko okrem rýb, teda ako by oslava trvala aspoň 24 hodín. Len ten tataráčik by som si radšej namiešala sama, a podávam neochutený, nech má každý podľa seba. A ak to boli tvoje narodeniny, srdečne blahoželám.
a ja by som si dala zo všetkého - k obedu rybku so šalátom, večer biftek so šalátom a v noci tatrák bez šalátu :-)
krásne si to pripravil...
bod desať je pre mňa suprové , ty tu lákaš s perfektným lukulu meníčkom , samé kalitné suroviny:-) inšpiráciíí ako vyšité na dobrú oslavu, gratulujem :-))
Na taketo skvele hody asi kazdy nikdy nezabudne. Pozvat bych sa nechala najma na tie zemiacky, rukolovy slat, ale ani rybku bych neobisla bez ochutnania. Ak si to vsetko pripravoval sam tak smekam moj protislnecny klobuk . Vsetko perfekt - si naramny sikula a napadity.
Veľmi pekne vám všetkým ďakujem. Pripravoval som to všetko sám a vôbec som nebol unavený, lebo som to robil s láskou.Varenie je pre mňa relaxačnou činnosťou.Okrem toho, znesiem veľa.

Pridaj komentár k receptu: