Losos v rybacej omáčke
Autor receptu: stefanm
Chcel som si urobiť šošovicový prívarok a zistil som,že nemám doma šošovicu. :)
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Plátky ryby (ja som mal "falošného" mrazeného lososa!) osolíme , ochutíme korením na ryby a ...
- ... opečieme na pomastenej panvici.Opečenú rybu odložíme do tepla a ...
- ...do výpeku pridáme ...
- ... roztlačenú treščiu pečeň aj s olejom.(Tresčia pečeň je bohatým zdrojom vitamínu B5 = kyseliny pantoténovej. Medzi jeho hlavné funkcie patria:
- je to antistresový vitamín !!
- zúčastňuje sa na odstraňovaní jedov a vylučovaní liekov z tela
- podporuje imunitný systém slizníc, rast vlasov, ukladanie farbív vo vlasoch
- podieľa sa na regulovaní látkovej premeny kožných buniek
- redukuje pooperačný šok
- zvyšuje plodnosť
- podporuje dlhovekosť - vedeli ste to??? ja nie !! )
- Pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme.Podlejeme a krátko prevaríme.Dohustíme smotanou rozmiešanou s múkou , precedíme , ...
- ... pridáme trochu masla a dosolíme a dochutíme.Necháme prejsť varom a podávame.
- Podával som s cestovinou tipu "Aglio e Olio"(olivový olej,cesnak,chilly) a ...
- ... zapíjal vínkom.Nerád sa chválim , ale pochutil som si!!!A to som chcel robiť šošovicový prívarok ale nemal som doma šošovicu ! :)