Losos v rybacej omáčke

Autor receptu: stefanm

Chcel som si urobiť šošovicový prívarok a zistil som,že nemám doma šošovicu. :)

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Plátky ryby (ja som mal "falošného" mrazeného lososa!) osolíme , ochutíme korením na ryby a ...
  2. ... opečieme na pomastenej panvici.Opečenú rybu odložíme do tepla a ...
  3. ...do výpeku pridáme ...
  4. ... roztlačenú treščiu pečeň aj s olejom.(Tresčia pečeň je bohatým zdrojom vitamínu B5 = kyseliny pantoténovej. Medzi jeho hlavné funkcie patria: - je to antistresový vitamín !! - zúčastňuje sa na odstraňovaní jedov a vylučovaní liekov z tela - podporuje imunitný systém slizníc, rast vlasov, ukladanie farbív vo vlasoch - podieľa sa na regulovaní látkovej premeny kožných buniek - redukuje pooperačný šok - zvyšuje plodnosť - podporuje dlhovekosť - vedeli ste to??? ja nie !! )
  5. Pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme.Podlejeme a krátko prevaríme.Dohustíme smotanou rozmiešanou s múkou , precedíme , ...
  6. ... pridáme trochu masla a dosolíme a dochutíme.Necháme prejsť varom a podávame.
  7. Podával som s cestovinou tipu "Aglio e Olio"(olivový olej,cesnak,chilly) a ...
  8. ... zapíjal vínkom.Nerád sa chválim , ale pochutil som si!!!A to som chcel robiť šošovicový prívarok ale nemal som doma šošovicu ! :)