Losos so špargľou, kapari a paradajkami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Očisteného lososa osolíme a opečieme na panvici kožou dole. Najskôr prudko a potom teplotu zmiernime a dopekáme. Rybu otočíme a takisto zľahka dopečieme. Špargľu očistíme a povaríme v zeleninovom vývare
s maslom podľa veľkosti asi 3-4 minúty.
- Nakrájame. Paradajky sparíme vo vriacej vode a olúpeme. Zbavíme jadierok a nakrájame. Pripravenú zeleninu premiešame so šalotkou, kaparami, nasekaným kôprom, soľou, špargľou, olivovým olejom a citrónovou šťavou.
- Náš tip: Pri nákupe špargle treba dbať na to, aby bola pevná a hlavičky pevne zatvorené. Ak sa otvárajú, špargľu pozberali neskoro. Najjemnejšou časťou špargle sú totiž hlavičky. Zelenú rýchlenú špargľu nelúpeme, bielu však áno a odrežeme drevnatý spodok.
|