Losos so špargľou, kapari a paradajkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očisteného lososa osolíme a opečieme na panvici kožou dole. Najskôr prudko a potom teplotu zmiernime a dopekáme. Rybu otočíme a takisto zľahka dopečieme. Špargľu očistíme a povaríme v zeleninovom vývare s maslom podľa veľkosti asi 3-4 minúty.
  2. Nakrájame. Paradajky sparíme vo vriacej vode a olúpeme. Zbavíme jadierok a nakrájame. Pripravenú zeleninu premiešame so šalotkou, kaparami, nasekaným kôprom, soľou, špargľou, olivovým olejom a citrónovou šťavou.
  3. Náš tip: Pri nákupe špargle treba dbať na to, aby bola pevná a hlavičky pevne zatvorené. Ak sa otvárajú, špargľu pozberali neskoro. Najjemnejšou časťou špargle sú totiž hlavičky. Zelenú rýchlenú špargľu nelúpeme, bielu však áno a odrežeme drevnatý spodok.