Losos s teplým cícerovym šalátom

Autor receptu: timara

Kúpila som čerstvého lososa. A potom hľadala recept, aká príloha by sa mi k nemu hodila najviac. A rozhodla som sa pre teplý šalát s cícerom.

2
porcie
15 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Papriku "opálime" nad plameňom do čierna. Dáme ju do misky, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme pár minút spariť. Špenát si dobre umyjeme a necháme odkvapkať. Cícer aj s nálevom dáme ohriať do hrnca.
  2. Pripravíme si dva kúsky lososa, zbavíme ich kože, umyjeme a osušíme. Osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením. Opekáme na olivovom oleji cca 5 minút z každej strany.
  3. Z 2 lyžíc olivového oleja, soli, korenia a citrónovej šťavy si pripravíme zálievku. Cícer precedíme, papriku ošúpeme (keďže je sparená pod fóliou, pôjde to veľmi ľahko), nakrájame, zmiešame s cícerom a listami špenátu. Pridáme zálievku, premiešame a ak je treba ešte dochutíme soľou alebo korením.
  4. Na tanier naservírujeme vrstvu šalátu a na vrch položíme rybu. Môžeme ešte pokvapkať citrónovou šťavou.