Losos s karí zeleninou
Autor receptu: nelajsia
Veľmi jednoduchý recept a chutný.... priateľ mi doniesol lososíka z Fínska a tak vymýšľame, ako by najlepšie chutil...
2 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Filety z lososa zbavíme kože, pinzetou povyberáme kostičky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, necháme pol hodiny v chlade odpočívať. Opečieme na oleji z oboch strán, odložíme na teplý tanier.
- Fenikel očistíme, nakrájame na plátky, mrkvu tiež na plátky, alebo hranolčeky.
Zeleninu v slanej vode blanšírujeme cca 3 min.
Na rozpálený olej dáme hladkú múku, urobíme zápražku, pridáme kokosové mlieko, smotanu, chilli omáčku a curry, soľ, chvílu podusíme a pridáme blanšírovanú zeleninu. Podľa potreby zahustíme alebo riedime vodou, v ktorej sa blanšírovala zelenina.
- Filety z lososa servírujeme s curry zeleninou, ozdobíme vňaťou a citrónom. Ak nezahustíme múkou curry zeleninu, jedlo je uvarené podľa delenej stravy - bielkovinové jedlo.