Foto: evusik
Keď som sama doma buď nevarím vôbec, alebo si spravím nejakú mňamku. Dnes nastal ten druhý prípad, dostala som veľkú chuť uvariť si niečo Zobraziť celý popisKeď som sama doma buď nevarím vôbec, alebo si spravím nejakú mňamku. Dnes nastal ten druhý prípad, dostala som veľkú chuť uvariť si niečo dobré.... a toto je výsledok....
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme dip veľmi jednoduchým spôsobom.... všetko spolu zmiešame.
-
2
Kôpor je samozrejme najlepší čerstvý, ale kde ho teraz vziať? našťastie mám mrazený, pretože so sušeným by to asi nebolo to pravé... tento dip si môžete pripraviť na viac spôsobov... základ je ten istý len horčica je iná, výborný je s dijonskou medovou horčicou, ja mám rada kombináciu dijonskej a kremžskej.
-
3
Dobré je pripraviť si ho popredu a dať vychladiť do chladničky. Výborný je aj k mäsu, alebo len tak si do neho namáčať slané krekry ... alebo taký stopkatý zeler spolu s týmto dipom je skvelá pochúťka...
-
4
ako prílohu som si uvarila zemiaky v šupke, očistené som obalila v zmesi sušenej zeleniny a byliniek a opiekla na panvici.
-
5
filety z lososa kuchynskou utierkou vysušíme, narežeme krížom, dnu zastrčíme koliesko (umytého) citróna a kôpor. V miske si vymiešame olivový olej, citrónovú šťavu, soľ, mleté čierne korenie a posekaný kôpor a týmto polejeme filety a necháme marinovať, ja som nechala asi 10 minút, ale môžete samozrejme dlhšie.
-
6
grilovaciu panvicu rozpálime opečieme filety najskôr kožou dolu, potom otočíme a dopečieme už len krátko... celé asi 8-10 minút, aby ste lososa nevysušili, počas pečenia potierame zvyškom marinády.
-
7
a servírujeme so zemiakmi a dipom...
-
8
ozdobiť by sa patrilo kôprom ale čerstvý nemám tak som použila žeruchu
-
9
a takto to mám najradšej zemiak rozpučiť, namočiť do dipu a k tomu lahodný kúsok lososa... dobré to bolo :-) zrovna mi volal ten môj, moc som ho nepotešila, ten jeho reštauračný obed s mojím obedom sa nedal porovnať :-)
ty si tiež jedna z tu umelcov v kuchyni..patria aj iní..no ty zvládaš jednoduché dobré jedlo-ešte k tomu perfiš foto...nech má radosť chuť i oko-to je asi tvoje motto..:-)
@afataga jasné, že som rada keď nemusím variť, ale potom ma to drapne, hlavne keď si potrebujem prečistiť hlavu, tak sa vyblbnem v kuchyni... ale toto bola rýchlovka....
@medovnicek @natali ja som si minulý rok nasušila zeleninu a bylinky, pomlela som ich a teraz mám takú zmes, je to bez soli a používam to aj na mäso ale takto na zemiaky je to fakt dobré...
@radost máš pravdu, na svoje si má prísť oko, čuch aj chuť :-)
@havino ja som práve založila na jogurt a tiež budem robiť...
@ethanel ty máš v práci jednu výhodu, kuchár sa o teba postará, my ostatní sa o seba musíme postarať sami :-)
čo sa týka soli čítala som, že ryba sa nemá dopredu soliť, pretože soľ otvára póry a tým sa ryba vysušuje... a grilovaný citrón mám ja veľmi rada :-) ale to je vec chuti....
@boxik máš úplnú pravdu :-) aj tu na Vareche som našla recept na kôprovú omáčku, varenú... aj to môže byť dobré... losos sám o sebe je suchšia ryba, tak potrebuje niečim zaliať, teda okrem dobrého vínka :-)
Tvoje kucharske umenie ohodnoti kazdy kuchar-profik. Vdaka ti :-))
@kuchticka lososa vcelku som robila raz v živote, dokonca nebol mrazený ale "iba" chladený, filety robím pravidelne a je to fantastické mäso... škoda, že sa ti nedarí pridať recept, lebo rybacích receptov je pomerne málo... tak sa posnaž :-) a ďakujem za krásnu pochvalu :-)