Losos s horčicovo-kôprovým dipom fotorecept

evusik - fotkaevusik, 21. marca 2013
Losos s horčicovo-kôprovým dipom (fotorecept)
Foto: evusik

Keď som sama doma buď nevarím vôbec, alebo si spravím nejakú mňamku. Dnes nastal ten druhý prípad, dostala som veľkú chuť uvariť si niečo Zobraziť celý popisKeď som sama doma buď nevarím vôbec, alebo si spravím nejakú mňamku. Dnes nastal ten druhý prípad, dostala som veľkú chuť uvariť si niečo dobré.... a toto je výsledok....

2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Horčicovo kôprový dip:
4 PL
2 PL
1 PL
1 PL
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme dip veľmi jednoduchým spôsobom.... všetko spolu zmiešame.

    Losos s horčicovo-kôprovým dipom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kôpor je samozrejme najlepší čerstvý, ale kde ho teraz vziať? našťastie mám mrazený, pretože so sušeným by to asi nebolo to pravé... tento dip si môžete pripraviť na viac spôsobov... základ je ten istý len horčica je iná, výborný je s dijonskou medovou horčicou, ja mám rada kombináciu dijonskej a kremžskej.

    Losos s horčicovo-kôprovým dipom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dobré je pripraviť si ho popredu a dať vychladiť do chladničky. Výborný je aj k mäsu, alebo len tak si do neho namáčať slané krekry ... alebo taký stopkatý zeler spolu s týmto dipom je skvelá pochúťka...

    Losos s horčicovo-kôprovým dipom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ako prílohu som si uvarila zemiaky v šupke, očistené som obalila v zmesi sušenej zeleniny a byliniek a opiekla na panvici.

    Losos s horčicovo-kôprovým dipom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    filety z lososa kuchynskou utierkou vysušíme, narežeme krížom, dnu zastrčíme koliesko (umytého) citróna a kôpor. V miske si vymiešame olivový olej, citrónovú šťavu, soľ, mleté čierne korenie a posekaný kôpor a týmto polejeme filety a necháme marinovať, ja som nechala asi 10 minút, ale môžete samozrejme dlhšie.

    Losos s horčicovo-kôprovým dipom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    grilovaciu panvicu rozpálime opečieme filety najskôr kožou dolu, potom otočíme a dopečieme už len krátko... celé asi 8-10 minút, aby ste lososa nevysušili, počas pečenia potierame zvyškom marinády.

    Losos s horčicovo-kôprovým dipom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a servírujeme so zemiakmi a dipom...

    Losos s horčicovo-kôprovým dipom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ozdobiť by sa patrilo kôprom ale čerstvý nemám tak som použila žeruchu

    Losos s horčicovo-kôprovým dipom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a takto to mám najradšej zemiak rozpučiť, namočiť do dipu a k tomu lahodný kúsok lososa... dobré to bolo :-) zrovna mi volal ten môj, moc som ho nepotešila, ten jeho reštauračný obed s mojím obedom sa nedal porovnať :-)

    Losos s horčicovo-kôprovým dipom (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

elixir
No teda, mám v chladničke lososa a včera som špekulovala čo s ním... tak skúsim takto :)
danda3
No mňam, lososa milujem, a ako vždy, krásne spracovaný recept od Teba.♥
afataga
no to verim s tym restauracnym obedom, veliku dobrotu si si urobila, len ja nemam rada kopor, tak by som dala asi citronovy tymian, neviem ci by sa mi chcelo takto varit len pre seba, ale kto ti uvari lepsie ako ty sama? :-)
medovnicek
Veru si navarila riadnu dobrotu a veľmi sa mi páči aj ako si pripravila zemiaky
natali
vyzerá to super :) hlavne tie zemiaky, tie musím v nedeľu vyskúšať
radost
@evusik
ty si tiež jedna z tu umelcov v kuchyni..patria aj iní..no ty zvládaš jednoduché dobré jedlo-ešte k tomu perfiš foto...nech má radosť chuť i oko-to je asi tvoje motto..:-)
elysa
toto musí byť riadna dobrotka,KK...:)
zdenka1009
fantasticky pripravená rybka...dip si pripravím aj ja len tak k pečením zemiakom...čerstvý kôpor mali dnes v Tescu...:-)
evusik
ďakujem všetkým za pekné komentáre....
@afataga jasné, že som rada keď nemusím variť, ale potom ma to drapne, hlavne keď si potrebujem prečistiť hlavu, tak sa vyblbnem v kuchyni... ale toto bola rýchlovka....
@medovnicek @natali ja som si minulý rok nasušila zeleninu a bylinky, pomlela som ich a teraz mám takú zmes, je to bez soli a používam to aj na mäso ale takto na zemiaky je to fakt dobré...
@radost máš pravdu, na svoje si má prísť oko, čuch aj chuť :-)
kecemis
@evusik proste nadhera. Az sem citim tu vonu perfectneho jedla. dnes som uz po obede. najedol som sa ocami a pritom ako mi pracovali chutove pohariky, moj nuchovy senzor zacitil aj vonu. Dakujem.
nonna
Krásne pripravené, aj nachystané, naservírované. Vydarilo sa. Ryby a divina ako mäso - ANO. Ukladám do KK.
veronika353
Parádička,lososa mám plánovaného na Velký pátek,kopr mám mrazený,takže díky za inspiraci:-)))
havino
@evusik ,krásny pohľad na tie fotky, až som vyhladla, recept na zavolanie, dnes som kúpila lososa. Popratala nákup a reku idem kuknúť varechu, ani nie, že recept na lososa, len tak. Otvorím a hľa, aký parádny dip tu na mňa čaká. Zajtra robím teda a nie len tento dip, ale už odkvapkáva liter jogurtu na tvoju nátierku. takže zajtra @evusik ine recepty u nás doma. Kôpor mám mrazený tiež.
ethanel
No @evusik vidim ze niekto si tu dnes dobre pochutnal a ja tu momentalne slintam v kancelarii pri minitore od hladu, paci sa mi dokladne napisany posup a aj prilozene foto, no chute si mi narobila teraz idem do kuchyne nieco cmajznut kucharovi :) prajem pekny vecer
evusik
chlapci a dievčatá ďakujem za pekné komentáre....
@havino ja som práve založila na jogurt a tiež budem robiť...
@ethanel ty máš v práci jednu výhodu, kuchár sa o teba postará, my ostatní sa o seba musíme postarať sami :-)
hannah22
evusik to musí byt dobrota, si šikulka , ukladám a skúsim potešit rodinu na Velký piatok...:))
rybarkuchar
Je čo chváliť. Len maličkosť - keď grilujem alebo pečiem rybu, tak ju vždy najprv opláchnem, osuším a trochu posolím. Ostane len olej a soľ. Nejak mi vadia pripálené bylinky alebo citrón. Radšej ich pridám až na samý koniec a to tak, aby neprišli do styku s priamym zdrojom tepla.
evusik
@rybarkuchar je pravda, že som to tam nenapísala, ale považujem už asi za samozrejmosť, že rybu opláchneme... len som napísala, že ju osušíme to už taká samozrejmosť pre napr. začínajúceho kuchára nemusí byť...
čo sa týka soli čítala som, že ryba sa nemá dopredu soliť, pretože soľ otvára póry a tým sa ryba vysušuje... a grilovaný citrón mám ja veľmi rada :-) ale to je vec chuti....
boxik
Losos a kôprový dip asi vynikajúce , vyskúšam.My robíme niečo podobné s kôprom , ale tam ide o tepelne pripravovanú omáčku , tiež vynikajúce.
elixir
@evusik dnes bolo na večeru, jedlo bolo moc fajn :) ten citrón a horčica k lososovi krásne pasujú, takže budem toto jedlo a jeho variácie opakovať častejšie. :)
evusik
@elixir mám radosť, že chutilo, kombinácia losos, horčica, kôpor je výborna, aj keď ten kôpor veľa ľudí nemusí... mne ale veľmi chutí...
@boxik máš úplnú pravdu :-) aj tu na Vareche som našla recept na kôprovú omáčku, varenú... aj to môže byť dobré... losos sám o sebe je suchšia ryba, tak potrebuje niečim zaliať, teda okrem dobrého vínka :-)
kuchticka
@evusik , tak ten tyvoj losos zvitazil nad "mojim", ktory je nafoteny uz asi rok ale odpociva vo fotaku a dokonca dvakrat Raz v celku, podruhe iba filety, Nie som schopna dat recept na Varechu - nanba mi!!!
Tvoje kucharske umenie ohodnoti kazdy kuchar-profik. Vdaka ti :-))
evusik
@kecemis ďakujem :-) som rada, že chutilo... ja môžem ryby vždy a lososa zvlášť...
@kuchticka lososa vcelku som robila raz v živote, dokonca nebol mrazený ale "iba" chladený, filety robím pravidelne a je to fantastické mäso... škoda, že sa ti nedarí pridať recept, lebo rybacích receptov je pomerne málo... tak sa posnaž :-) a ďakujem za krásnu pochvalu :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia