Foto: tatranka
Dnes som si o päť z čerstvých bylín pripravila svoj olejový macerát,na pečené mäsá.Robím to tak roky a veľmi sa mi osvedčil.
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Všetky ingrediencie vložím do sklenej flaštičky do olivového oleja.Nechám macerovať.P o dvoch týždňoch,prisypem lyžičku soli.
-
2
Takto nechám vyzrieť a vymacerovať bylinky na svetlom mieste.
-
3
Keď potrebujem na mäso macerát,dochutím ho potrebnými koreninami priamo pri pečení mäsa.
Na ochutené oleje sa samozrejme používa kvalitný panenský olivový olej, ale nie extra panenský olej, ktorý má výraznú chuť a vôňu a používa sa hlavne v studenej kuchyni. Keďže väčšina ochutených olejov sa používa na tepelnú úpravu (grilovanie, smaženie..) doporučuje sa používať len panenský olivový olej, ktorý zároveň má aj neutrálnu chuť a vôňu
@tatranka tvoj recept je krásny aj vizuálne, takúto kombináciu som ešte nerobila, vyskúšam :-)
Uložím si do novej kolonky v KK.
@Tatranka , tvoj recept sa mi velmi paci, vsetky bylinky mam na zahrade, este aj cerstvy bobkovy list, tak ukladam do kk, dakujem za inspiraciu a zajtra sa pustim do pripravy tvojho olejceka, pekny den :-)
@nadia56 saturejku som teraz nemala,no ja to kombinujem tak,že dávam spolu byliny ktoré patria na mäsko a potom voňavé byliny do šalátov.Ďakujem za prianie pekného dňa.Nápodobne.