Losos s grilovanou zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Veľmi dlho som nemala odvahu pripraviť lososa.Rybka sa mi zdala príliš fajnová a pomerne drahá na to,aby som ju len tak neodborne spracovala.Hľadala som na internete recepty k úprave tejto ryby.Na koniec som si ju urobila podľa seba.Jej chuťou a výsledkom celého menu,som bola nad mieru spokojná.Urobila som ho,ako obyčajnú grilovanú rybu,tak ako pripravujem aj pstruha.

2
porcie
30 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Omytého a suchého lososa som prekrojila na dve časti.Robila som dve porcie.
  2. Pripravila som si potrebnú zeleninu.
  3. Zeleninu som pokrájala na úzke prúžky.Lososa som pokvapkala citrónovou šťavou a ešte obložila plátkami z citróna.Potrela som ho doma pripraveným macerátom, z bylinným olejom.Mám ho tu na Vareche tiež uvedený.Takto som ho nechala odpočinúť asi 20 minút.
  4. Obložený losos a nakrájaná zelenina.
  5. Nakoniec som ho osolila a zasypala čerstvým farebným korením.
  6. Medzi tým som si ugrilovala na troche oleja pripravenú zeleninu .Nakoniec som opiekla lososa z obidvoch strán.Je mi ľúto,ale táto fotografia sa mi nevydarila,takže som ju nemohla priložiť.
  7. Grilovaná zeleninka.
  8. A tu už konečný produkt,ktorý nám veľmi chutil.
  9. Servírovala som k nemu varené opekané zemiaky,bejby šalát,pokapaný citrónom,malé schery paradajky,s bylinkovým olejom.Porciu lososa som poliala na koniec rozpusteným maslom.