Losos s grilovanou zeleninou (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Veľmi dlho som nemala odvahu pripraviť lososa.Rybka sa mi zdala príliš fajnová a pomerne drahá na to,aby som ju len tak neodborne spracovala.Hľadala som na internete recepty k úprave tejto ryby.Na koniec som si ju urobila podľa seba.Jej chuťou a výsledkom celého menu,som bola nad mieru spokojná.Urobila som ho,ako obyčajnú grilovanú rybu,tak ako pripravujem aj pstruha.
2 porcie |
30 minút príprava |
6 minút tepelná úprava |
Postup
- Omytého a suchého lososa som prekrojila na dve časti.Robila som dve porcie.
- Pripravila som si potrebnú zeleninu.
- Zeleninu som pokrájala na úzke prúžky.Lososa som pokvapkala citrónovou šťavou a ešte obložila plátkami z citróna.Potrela som ho doma pripraveným macerátom, z bylinným olejom.Mám ho tu na Vareche tiež uvedený.Takto som ho nechala odpočinúť asi 20 minút.
- Obložený losos a nakrájaná zelenina.
- Nakoniec som ho osolila a zasypala čerstvým farebným korením.
- Medzi tým som si ugrilovala na troche oleja pripravenú zeleninu .Nakoniec som opiekla lososa z obidvoch strán.Je mi ľúto,ale táto fotografia sa mi nevydarila,takže som ju nemohla priložiť.
- Grilovaná zeleninka.
- A tu už konečný produkt,ktorý nám veľmi chutil.
- Servírovala som k nemu varené opekané zemiaky,bejby šalát,pokapaný citrónom,malé schery paradajky,s bylinkovým olejom.Porciu lososa som poliala na koniec rozpusteným maslom.