Losos pečený s paradajkami a špargľou

Autor receptu: vikusik149

2
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zohrejte rúru na 220°C, horkovzdušnú na 200°C. Do pekáča alebo zapekacej misy dajte zemiaky (väčšie rozkrojte) a premiešajte s lyžicou olivového oleja. Pečte 20-30 minút, kým začnú hnednúť. Vmiešajte špargľu a pekáč na 15 minút vráťte do rúry. Paradajky rozdelte, ale nechajte ich na vetvičkách. Naskladajte ich do pekáča a pokvapkajte balzamikovým octom.
  2. Medzi zeleninu a zemiaky dajte lososa, posypte ho citrónovým korením a kôprom, osoľte a pokvapkajte ostávajúcim olejom. pečte ešte 10-15 minút, aby sa ryba prepiekla. Podávajte posypané listami bazalky.