Losos pečený s paradajkami a špargľou
Autor receptu: vikusik149
2 porcie |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Zohrejte rúru na 220°C, horkovzdušnú na 200°C. Do pekáča alebo zapekacej misy dajte zemiaky (väčšie rozkrojte) a premiešajte s lyžicou olivového oleja. Pečte 20-30 minút, kým začnú hnednúť. Vmiešajte špargľu a pekáč na 15 minút vráťte do rúry. Paradajky rozdelte, ale nechajte ich na vetvičkách. Naskladajte ich do pekáča a pokvapkajte balzamikovým octom.
- Medzi zeleninu a zemiaky dajte lososa, posypte ho citrónovým korením a kôprom, osoľte a pokvapkajte ostávajúcim olejom. pečte ešte 10-15 minút, aby sa ryba prepiekla. Podávajte posypané listami bazalky.