Lomo saltado

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na malé pásiky hrubé asi 1 cm a okoreníme čiernym korením a soľou. Cibuľu očistíme, rozpolíme pozdĺžne a vyberieme stred. Nakrájame pozdĺžne na pásiky hrubé asi 1 cm. Z paradajok vyberieme semienka a tiež nakrájame na pásiky.
  2. Na panvici zohrejeme olej. Prudko osmažíme mäso, vyberieme ho z panvice, pridáme ešte olej a spolu smažíme pretlačený cesnak a nakrájanú cibuľu (asi minútu), potom opäť pridáme mäso a varíme ďalej na silnom ohni. Podľa chuti pridáme sójovú omáčku (obsahuje veľa soli) a trochu červeného octu. Môžeme aj flambovať. Nakoniec pridáme nakrájané paradajky (varíme ich krátko, aby sa nerozpadli), nasekaný koriander a osmažené hranolčeky, pomiešame a hotovo.
  3. Podávame s bielou ryžou.