Lokše s čokoládovou omáčkou a marinovanou hruškou
Juraj Bende
šéfkuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 19. júna 2019
šéfkuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 19. júna 2019

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
| Zemiakové lokše: | |
| 600 g |
|
| 150 g |
|
| štipka |
|
|
|
|
|
|
|
| Marinovaná hruška: | |
| 100 g |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 100 g |
|
| 20 g |
|
| 50 ml |
|
| pár kvapiek |
|
Postup
-
1
Zemiakové lokše: Zemiaky v šupke uvaríme, vychladíme, ošúpeme a zomelieme. K zemiakom pridáme múku, štipku soli a vymiešame cesto, z ktorého upečieme zemiakové lokše. Potrieme ich maslom a poprášime cukrom.
- 2
Marinovaná hruška: Z cukru spravíme karamel, zalejeme vodou, pridáme klinčeky, celú škoricu a očistené hrušky zbavené jadierok. Varíme 20 minút.
- 3
Čokoládovo–mätová omáčka: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a maslom, pridáme smotanu a na záver pár kvapiek mätového oleja.
Tiež zemiakové lokše:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu