Lokše s čokoládovou omáčkou a marinovanou hruškou

Juraj Bende
šéfkuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 19. júna 2019 21:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Lokše s čokoládovou omáčkou a marinovanou hruškouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 min
príprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Zemiakové lokše: Zemiaky v šupke uvaríme, vychladíme, ošúpeme a zomelieme. K zemiakom pridáme múku, štipku soli a vymiešame cesto, z ktorého upečieme zemiakové lokše. Potrieme ich maslom a poprášime cukrom.

  2. 2

    Marinovaná hruška: Z cukru spravíme karamel, zalejeme vodou, pridáme klinčeky, celú škoricu a očistené hrušky zbavené jadierok. Varíme 20 minút.

  3. 3

    Čokoládovo–mätová omáčka: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a maslom, pridáme smotanu a na záver pár kvapiek mätového oleja.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist