Foto: pivonka
Už som raz na Vareche pred Silvestrom pridala rýchlovku na syrové tyčinky, toto je niečo podobné, ale hádam ešte lepšie. Rýchlo hotové, rýchlo zjedené, Zobraziť celý popisUž som raz na Vareche pred Silvestrom pridala rýchlovku na syrové tyčinky, toto je niečo podobné, ale hádam ešte lepšie. Rýchlo hotové, rýchlo zjedené, lebo je to veľmi chutné.
príprava
Postup
-
1
Recept som získala pred časom z internetu. Rozpis surovín som napísala presne podľa pôvodného receptu (s vynechaním vegety - kto chce, nech si pridá), ale nie je to žiadny zákon. Ja som trochu improvizovala. Cesto som si kúpila vaľkané z Lídla. Dobre sa s ním pracuje, nepotrebujem ani dosku na cesto vyberať. Myslím, že hmotnosťou je trochu menšie, ako iné balenia a tak som upravila aj množstvo surovín, hlavne olív, tých sa mi zdalo byť veľa. No a teraz k práci: Na oleji si osmažíme cibuľu,
-
2
pridáme nadrobno pokrájané šampiňóny a trochu podusíme.
-
3
Pridáme pokrájanú šunku a olivy, sójovú omáčku, ochutíme soľou a korením. Lístkové cesto si nakrájame na trojuholníčky a plnku na ne rozdelíme. (Ak máme iné balenie cesta, rozdelíme ho napoly, vyvaľkáme si kruh a rozdelíme na 12 trojuholníkov.) Trojuholníčky si potrieme vajíčkom, aby sa dobre spojili a neotvárali.
-
4
Dlhší koniec trojuholníčka prehneme cez plnku, pritlačíme a ešte potrieme vajíčkom. V tomto kroku som sa obávala, že plnka nebude držať spolu a bude sa vysýpať, ale nestalo sa. Pri pečení sa cesto krásne zdvihlo, plnku uzatvorilo. Tak sa mi tie batôžteky zapáčili, že som ich šupla do rúry a zabudla som ich posypať syrom.
-
5
Tu už sú upečené a chutili vynikajúco aj bez syra. No čo už! Nabudúce budú so syrom. -)) Čas pečenia neuvádzam, treba si rúru sledovať, každá je iná.
@elysa , máš pravdu. V pôvodnom recepte bola poznámka: "Podávame teplé, vychladnúť nestihne". :-))
Ďakujem za nahliadnutie a pekné komentáre.
Prajem všetkým pohodový koniec roka a veľa šťastia a zdravia v novom roku. Nech nám to varí!!!
u nás aj v Terne