Lístkové trojuholníčky (fotopostup)

pivonka - fotkapivonka, 28. decembra 2014
Lístkové trojuholníčky (fotopostup)
Foto: pivonka

Už som raz na Vareche pred Silvestrom pridala rýchlovku na syrové tyčinky, toto je niečo podobné, ale hádam ešte lepšie. Rýchlo hotové, rýchlo zjedené, Zobraziť celý popisUž som raz na Vareche pred Silvestrom pridala rýchlovku na syrové tyčinky, toto je niečo podobné, ale hádam ešte lepšie. Rýchlo hotové, rýchlo zjedené, lebo je to veľmi chutné.

30 minút
príprava

Suroviny

1 ks
150 g
250 g čerstvé
1 ks
100 g
100-150 g tvrdý strúhaný
2 PL
1 PL
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Recept som získala pred časom z internetu. Rozpis surovín som napísala presne podľa pôvodného receptu (s vynechaním vegety - kto chce, nech si pridá), ale nie je to žiadny zákon. Ja som trochu improvizovala. Cesto som si kúpila vaľkané z Lídla. Dobre sa s ním pracuje, nepotrebujem ani dosku na cesto vyberať. Myslím, že hmotnosťou je trochu menšie, ako iné balenia a tak som upravila aj množstvo surovín, hlavne olív, tých sa mi zdalo byť veľa. No a teraz k práci: Na oleji si osmažíme cibuľu,

    Lístkové trojuholníčky (fotopostup) - obrázok 1
  2. 2

    pridáme nadrobno pokrájané šampiňóny a trochu podusíme.

    Lístkové trojuholníčky (fotopostup) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme pokrájanú šunku a olivy, sójovú omáčku, ochutíme soľou a korením. Lístkové cesto si nakrájame na trojuholníčky a plnku na ne rozdelíme. (Ak máme iné balenie cesta, rozdelíme ho napoly, vyvaľkáme si kruh a rozdelíme na 12 trojuholníkov.) Trojuholníčky si potrieme vajíčkom, aby sa dobre spojili a neotvárali.

    Lístkové trojuholníčky (fotopostup) - obrázok 3
  4. 4

    Dlhší koniec trojuholníčka prehneme cez plnku, pritlačíme a ešte potrieme vajíčkom. V tomto kroku som sa obávala, že plnka nebude držať spolu a bude sa vysýpať, ale nestalo sa. Pri pečení sa cesto krásne zdvihlo, plnku uzatvorilo. Tak sa mi tie batôžteky zapáčili, že som ich šupla do rúry a zabudla som ich posypať syrom.

    Lístkové trojuholníčky (fotopostup) - obrázok 4
  5. 5

    Tu už sú upečené a chutili vynikajúco aj bez syra. No čo už! Nabudúce budú so syrom. -)) Čas pečenia neuvádzam, treba si rúru sledovať, každá je iná.

    Lístkové trojuholníčky (fotopostup) - obrázok 5

Diskusia k receptu

braxi
krása...trojuholníčky sú vykrojené ako podľa pravítka... :o)
rea1
sú pekné a určite aj dobré. ešte lepšie ako vaľkané cesto je kúpiť si predpripravené cesto na croisanty - to máš už aj predkrájané, len rozbalíš, naplníš, preložíš, olízneš vajíčkom a upečieš. lebo mne by sa tak krásne porozkrajovať nepodarili a používať pravítko sa mi nie vždy chce. :-)) doteraz som vždy zamotávala rožteky, tentokrát to spravím ako ty, len preložím. som zvedavá na výsledok. prajem ti príjemný koniec roka a veľa šťastia a dobrých receptov v tom novom. :-)) jana
elysa
ani sa nedivím, že rýchlo zjedené, mne by chutili ešte nevychladnuté:)
pivonka
@braxi , @rea1 , to viete, že som použila pravítko. Nemôže to byť ciky-caky, keď to ide na Varechu. :-)) Tým viac oceňujem tip na predpripravené cesto na croisanty.
@elysa , máš pravdu. V pôvodnom recepte bola poznámka: "Podávame teplé, vychladnúť nestihne". :-))
Ďakujem za nahliadnutie a pekné komentáre.
Prajem všetkým pohodový koniec roka a veľa šťastia a zdravia v novom roku. Nech nám to varí!!!
ywett
máš ich krásne, tiež robievam podobné, je to dobrota




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia