Lístkové trojuholníčky (fotopostup)

Autor receptu: pivonka

Už som raz na Vareche pred Silvestrom pridala rýchlovku na syrové tyčinky, toto je niečo podobné, ale hádam ešte lepšie. Rýchlo hotové, rýchlo zjedené, lebo je to veľmi chutné.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Recept som získala pred časom z internetu. Rozpis surovín som napísala presne podľa pôvodného receptu (s vynechaním vegety - kto chce, nech si pridá), ale nie je to žiadny zákon. Ja som trochu improvizovala. Cesto som si kúpila vaľkané z Lídla. Dobre sa s ním pracuje, nepotrebujem ani dosku na cesto vyberať. Myslím, že hmotnosťou je trochu menšie, ako iné balenia a tak som upravila aj množstvo surovín, hlavne olív, tých sa mi zdalo byť veľa. No a teraz k práci: Na oleji si osmažíme cibuľu,
  2. pridáme nadrobno pokrájané šampiňóny a trochu podusíme.
  3. Pridáme pokrájanú šunku a olivy, sójovú omáčku, ochutíme soľou a korením. Lístkové cesto si nakrájame na trojuholníčky a plnku na ne rozdelíme. (Ak máme iné balenie cesta, rozdelíme ho napoly, vyvaľkáme si kruh a rozdelíme na 12 trojuholníkov.) Trojuholníčky si potrieme vajíčkom, aby sa dobre spojili a neotvárali.
  4. Dlhší koniec trojuholníčka prehneme cez plnku, pritlačíme a ešte potrieme vajíčkom. V tomto kroku som sa obávala, že plnka nebude držať spolu a bude sa vysýpať, ale nestalo sa. Pri pečení sa cesto krásne zdvihlo, plnku uzatvorilo. Tak sa mi tie batôžteky zapáčili, že som ich šupla do rúry a zabudla som ich posypať syrom.
  5. Tu už sú upečené a chutili vynikajúco aj bez syra. No čo už! Nabudúce budú so syrom. -)) Čas pečenia neuvádzam, treba si rúru sledovať, každá je iná.