Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Lístkové krémové rezy s karamelizovanými jablkami fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 10. októbra 2020
Lístkové krémové rezy s karamelizovanými jablkami (fotorecept)
Foto: olinecka

Tieto rezy poznáme s marhuľami alebo broskyňami. Ja som piekla s karamelizovanymi jablkami. Je čas jabĺk, takže určite, vyskúšajte túto krémovú dobrotu s jablkami.

30 minút
príprava
45-50 minút
na 230 °C

Suroviny

1 bal. rozmrazené (množstvo na 2 pláty)
1/2 bal. (podľa potreby)
Pudingová plnka:
1100 ml
4-5 PL
3 bal.
Jablková plnka:
5 ks väčšie
3 PL
1 PL čerstvé
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na plnky + lístkové cesto a piškóty.

    Lístkové krémové rezy s karamelizovanými jablkami (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Jablká ošúpeme, nakrájame na kocky. V hrnci skaramelizujeme cukor, pridáme 1 PL masla. Vsypeme jablká a dusíme do polomäkka 5-7 minút. Odstavíme, necháme vychladnúť. Polovicu cesta rozvaľkáme na tenko, pomocou valčeka prenesieme na plech (29x39 cm).

    Lístkové krémové rezy s karamelizovanými jablkami (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Na cesto poukladáme piškóty plochou stranou nadol.

    Lístkové krémové rezy s karamelizovanými jablkami (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    V mlieku s cukrom uvaríme hustý puding, ktorý občasným premiešaním necháme trocha vychladnúť. Puding opatrne rozotrieme na poukladané piškóty, jablkovú plnku rozložíme na pudingovú plnku, zľahka pritlačíme.

    Lístkové krémové rezy s karamelizovanými jablkami (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Navrch položíme vyvaľkanú druhú polovicu cesta, ktoré popicháme, aby sa cesto počas pečenia nevydúvalo. Rúru predhrejeme na 230 stupňov a pečieme 45-50 minút do zlatista. Po upečení necháme vychladnúť. Vychladnutý zákusok posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.

    Lístkové krémové rezy s karamelizovanými jablkami (fotorecept)  - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené, Zdravie a diéty

Diskusia k receptu