Slané koláče

Lístkové kolieska s paradajkami a camembertom

Autor receptu: redakcia

Z hotového lístkového cesta vyčarujete tieto slané chuťovky doslova za pár minút.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Lístkové cesto rozprestrieme, vykrojíme kolieska s priemerom asi 10–15 cm a stredy koliesok troška postláčame, aby po obvode vznikol vyvýšený okraj. Uložíme na plech s papierom na pečenie.
  2. Rúru predhrejeme na 200 °C.
  3. Cibuľu ošúpeme a nadrobno nakrájame. Paradajky umyjeme, nakrájame na plátky, takisto camembert. Osolíme, okoreníme.
  4. Lístkové kolieska posypeme cibuľou, na ňu dáme plátky camembertu a paradajok. Posypeme bylinkami, pokvapkáme olivovým olejom.
  5. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 20 minút dozlatista. Upečené ihneď podávame.