Alebo aj pusúch alebo chlieb, podstatné je že je kapustový a výborný.
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Múku zmiešame s kypriacim práškom a soľou. Pridáme vyžmýkanú kyslú kapustu a mlieko (pozor na soľ - zaléží od kapusty). Vypracujeme vláčne cesto. Pridal som do cesta aj trochu oleja. Kvôli vôni a chuti som dal majoránku a nadrobno pokrájanú slaninku (môže sa pridať aj cibuľa, cesnak, oškvarky, podľa chuti kto čo má rád).
- 2
Takto vypracované cesto dáme na plech - na papier na pečenie. Nemusíme pomastit ani vysypať múkou, upečie sa pekne.
- 3
Pečieme vo vyhriatej rúre asi na 220st. Ja som piekol cca 30 min a stačilo.
- 4
Po vytiahnutí z rúry potrieme roztlačeným cesnakom zmiešaným s olejom a trochou vody. Nezľaknite sa, po vytiahnutí z rúry je povrch hodne chrumkavý až tvrdý ale prišiel som na fintu :) Zakryl som celý plech po natrení cesnakovou vodou potravinovou fóliou a nechal vychladnúť takto. Meteník sa zvrchu zaparil a pekne zmäkol. Je vynikajúci. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/metenik/5802-recept.html...
Práve ho tlačím ako ranajky v práci, aj na zajtra ostane ešte... s mliekom je super.
Dakujem za odpoved