Liptovský bryndzovník so zázvorom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 13. apríla 2015

Na prianie susedky som upiekla tento bryndzovník podľa jej receptu...

16
porcií
120 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
1 ks celé
200 g v šupke varené
2 PL
podľa chuti
1,5 dl vlažné
3,5 dkg čerstvé
1 ČL
Bryndzový krém:
250 g
250 g v šupke varené
250 ml
1 ks celé
1 ČL
1 PL na plech




Postup

  1. 1

    Najprv som si dala vykysnúť kvások..vlažné mlieko, cukor a droždie...hladkú múku som preosiala, pridala som do nej soľ,vajce, uvarené zemiaky v šupke a nastrúhané a pridala som vykysnutý kvások...cesto som začala miesiť a počas miesenia som pridala 2 lyžice oleja..vypracované cesto som zakryla kuchynskou útierkou a nechla som vykysnúť na teplom mieste jednu hodinu..vykysnuté cesto...

    Liptovský bryndzovník so zázvorom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    plech som vymazala masťou..

    Liptovský bryndzovník so zázvorom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    cesto som uložila na plech a nechala som ho podkysnúť 15 min..

    Liptovský bryndzovník so zázvorom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zatiaľ som si pripravila krém: bryndzu, varené a postrúhané zemiaky, smotanu a vajce som zmiešala..pridala som zázvor..

    Liptovský bryndzovník so zázvorom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    po 15.min. som bryndzový krém natrela na cesto a zasa som ho nechala podkysnúť 15.min. vrch som posypala ešte zázvorom..

    Liptovský bryndzovník so zázvorom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    trúbu som nechala vyhriať na 180st. a koláč sa piekol 25 min..

    Liptovský bryndzovník so zázvorom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    vychladnutý koláč som pokrájala na kocky..

    Liptovský bryndzovník so zázvorom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    prajem vám dobrú chuť..

    Liptovský bryndzovník so zázvorom (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

mesiar50
Keď budem doma tak ho určite spravím.Si naozaj šikulka.Kk.
Ď a k u j e m.
tassiedevil
aj mne by chutil... len jeden problém...bryndza nieto...(-: ale aj napriek tomu*****:)
jozka2
No tak toto musi byt velka dobrota.Skusim,len neviem ako dopadne z bezglut.muky.*****
afataga
uz len zahryznut :-), urcite bol najlepsi este horuci
ebaka
Práve sme ho ochutnali a smozrejme,že horúci.-)Výborný.Izabellka diky.
izabella929
@ebaka , ďakujem pekne za vyskúšanie receptu.-)No najviac ma teší to, že vám chutil.Vtedy, keď som sem prišla bývať som ho piekla na prianie mojej susedky, no nebola spokojná,, že si to inak predstavovala..takže tisíc krát vďaka za komentár a pochvala veľmi hreje pri srdiečku.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia