Liptovský bryndzovník so zázvorom fotorecept
Na prianie susedky som upiekla tento bryndzovník podľa jej receptu...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 g |
|
| 1 ks celé |
|
| 200 g v šupke varené |
|
| 2 PL |
|
| podľa chuti |
|
| 1,5 dl vlažné |
|
| 3,5 dkg čerstvé |
|
| 1 ČL |
|
| Bryndzový krém: | |
| 250 g |
|
| 250 g v šupke varené |
|
| 250 ml |
|
| 1 ks celé |
|
| 1 ČL |
|
| 1 PL na plech |
|
Postup
-
1
Najprv som si dala vykysnúť kvások..vlažné mlieko, cukor a droždie...hladkú múku som preosiala, pridala som do nej soľ,vajce, uvarené zemiaky v šupke a nastrúhané a pridala som vykysnutý kvások...cesto som začala miesiť a počas miesenia som pridala 2 lyžice oleja..vypracované cesto som zakryla kuchynskou útierkou a nechla som vykysnúť na teplom mieste jednu hodinu..vykysnuté cesto...
-
2
plech som vymazala masťou..
-
3
cesto som uložila na plech a nechala som ho podkysnúť 15 min..
-
4
zatiaľ som si pripravila krém: bryndzu, varené a postrúhané zemiaky, smotanu a vajce som zmiešala..pridala som zázvor..
-
5
po 15.min. som bryndzový krém natrela na cesto a zasa som ho nechala podkysnúť 15.min. vrch som posypala ešte zázvorom..
-
6
trúbu som nechala vyhriať na 180st. a koláč sa piekol 25 min..
-
7
vychladnutý koláč som pokrájala na kocky..
-
8
prajem vám dobrú chuť..









Ď a k u j e m.