Liptovský bryndzovník so zázvorom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na prianie susedky som upiekla tento bryndzovník podľa jej receptu...

16
porcií
120 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv som si dala vykysnúť kvások..vlažné mlieko, cukor a droždie...hladkú múku som preosiala, pridala som do nej soľ,vajce, uvarené zemiaky v šupke a nastrúhané a pridala som vykysnutý kvások...cesto som začala miesiť a počas miesenia som pridala 2 lyžice oleja..vypracované cesto som zakryla kuchynskou útierkou a nechla som vykysnúť na teplom mieste jednu hodinu..vykysnuté cesto...
  2. plech som vymazala masťou..
  3. cesto som uložila na plech a nechala som ho podkysnúť 15 min..
  4. zatiaľ som si pripravila krém: bryndzu, varené a postrúhané zemiaky, smotanu a vajce som zmiešala..pridala som zázvor..
  5. po 15.min. som bryndzový krém natrela na cesto a zasa som ho nechala podkysnúť 15.min. vrch som posypala ešte zázvorom..
  6. trúbu som nechala vyhriať na 180st. a koláč sa piekol 25 min..
  7. vychladnutý koláč som pokrájala na kocky..
  8. prajem vám dobrú chuť..