Liptovské pirohy
Autor receptu: egreska
Postup- Rozky si nakrajame na kocky,zalejeme mliekom tak aby zmakli ale neboli moc rozflakane,musi to byt tak akurat,pridame vajce,sol a postupne pridavame polohrubu muku a vypracujeme nelepive cesto.Mne vyslo zo 4 rozkov viac ako 50 pirohov.
- Cesto rozvalkame a vykrajujeme poharikom kolieska ktore naplnime a dobre uzavrieme.Na plnku sa len zmieša trochu bryndze a popučene zemiaky.Slaninku si orestujeme,maslo rozpustime.Maslo preto lebo my vyškvarenu mast zo slaninky nedavame,len maslo.Ked su pirohy uvarene ,všetko vrstvime do misy-bryndzu,na to pirohy,škvarky a zase byndzu,pirohy atd...a na vrch dame pažitku a polejeme maslom.Vrstvi sa preto lebo uz by sa to nemalo premiešavat..Podavame s kyslym mliekom...
|