Foto: zabiatko66
Tento recept ma naučila moja stará mama. Máme bryndzu veľmi radi, lebo je zdravá a čo je na tom najlepšie, že ju moja polovička Zobraziť celý popisTento recept ma naučila moja stará mama. Máme bryndzu veľmi radi, lebo je zdravá a čo je na tom najlepšie, že ju moja polovička vyrába doma sama z pravého, čerstvého ovčieho syra.
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Z múky, kvasníc, 2 vajec, mlieka, masti a soli vypracujeme cesto, ktoré prikryjeme utierkou a dáme kysnúť na teplé miesto. 1 hod.
-
2
Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 bochníčky. Tablicu si vysypeme múkou. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a šálkou vykrajujeme kolieska.
-
3
Na plech dáme papier na pečenie alebo plech dobre vymastímebravčovou masťou a pomúčime. A ukladáme vykrojené kolieska, ktoré potrieme vyšľahaným vajíčkom a nechame podkysnúť.
-
4
Medzi tým si slaninku nakrájame na malé kocky a do zlatista upražíme.
-
5
Pripravíme si plnku. 500 g bryndza, kyslá smotana, vajce, petržlenová vňať, kôpor. Ak máme môžeme pridať aj čerstvú pažítku. Všetlp spolu premiešame na hladkú kašu. ostatnú bryndzu si necháme na tanieriku.
-
6
Hotovú plnku ukladáme do stredu vykysnutých koláčikov. Možeme si trošku stred koláčika prstom roztiahnuť aby nám plnka nestekala. Vložíme do otvoru plnku. Na vrch dáme slaninku a ešte posypeme ostatnou rozdrobenou bryndzou.
-
7
Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme na 180 až 200 stupňoch do zlatista asi tak 30 min.
Diskusia k receptu