Linecký koláč s tvarohovo-jogurtovou plnkou a ovocím fotorecept
Foto: olinecka
Krehké cesto, fantastická plnka a ovocie je naozaj fantázia chuti. Určite sa oplatí upiecť túto dobrotu.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Linecké cesto: | |
250 g |
|
250 g |
|
250 g čerstvé studené |
|
130 g |
|
1 bal. |
|
2 ks |
|
3 PL |
|
Na potretie korpusu: | |
pikantný |
|
Plnka: | |
500 g |
|
250 g (v črievku) |
|
1 ks |
|
1-2 bal. |
|
1 bal. (v prášku) |
|
2 PL |
|
2-3 ks čerstvé (podľa sezóny u mňa nektarinky) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na cesto a plnku.
-
2
Do väčšej misy preosejeme hladkú a polohrubá múku, práškový cukor, prášok do pečiva. Na strúhadle nastrúhame studené maslo pridáme vajíčka, mlieko.
-
3
Zo surovín rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky stuhnúť.
-
4
Medzitým pripravím plnku - tvaroh jemný, jogurtovú plnku v črievku zmiešame spolu, pridáme zbytok surovín a všetko dobre premiešame.
-
5
Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na dve časti. Plech 30x40 cm vymastíme maslom, vysypeme múkou. Pripravíme nektarinky.
-
6
Jednu časť cesta rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a pomocou valčeka prenesieme na plech. Cesto potrieme lekvárom.
-
7
Potrieme plnkou po celom povrchu rozložíme nektarinky, ktoré nakrájame na tenké plátky.
-
8
Rozvaľkáme druhú časť cesta, pomocou ozdobného valčeka urobím zárezy (nemusíme ich robiť stačí iba rozvaľkať).
-
9
Pomocou valčeka cesto preložíme na plnku, zľahka pritlačíme.
-
10
Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 30-35 do zlatista. Upečený vychladnutý koláč pokrájame na rezy, kocky, posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť. Takto po ochutnávke.
-
11
Zopár dobrôt z dnešného dňa.
Veru som rada že sa koláčiky páčia. Ďakujem.