Ovocný koláč

Linecký koláč s tvarohovo-jogurtovou plnkou a ovocím (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Krehké cesto, fantastická plnka a ovocie je naozaj fantázia chuti. Určite sa oplatí upiecť túto dobrotu.

30
porcií
50-60 minút
príprava
30-35 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na cesto a plnku.
  2. Do väčšej misy preosejeme hladkú a polohrubá múku, práškový cukor, prášok do pečiva. Na strúhadle nastrúhame studené maslo pridáme vajíčka, mlieko.
  3. Zo surovín rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky stuhnúť.
  4. Medzitým pripravím plnku - tvaroh jemný, jogurtovú plnku v črievku zmiešame spolu, pridáme zbytok surovín a všetko dobre premiešame.
  5. Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na dve časti. Plech 30x40 cm vymastíme maslom, vysypeme múkou. Pripravíme nektarinky.
  6. Jednu časť cesta rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a pomocou valčeka prenesieme na plech. Cesto potrieme lekvárom.
  7. Potrieme plnkou po celom povrchu rozložíme nektarinky, ktoré nakrájame na tenké plátky.
  8. Rozvaľkáme druhú časť cesta, pomocou ozdobného valčeka urobím zárezy (nemusíme ich robiť stačí iba rozvaľkať).
  9. Pomocou valčeka cesto preložíme na plnku, zľahka pritlačíme.
  10. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 30-35 do zlatista. Upečený vychladnutý koláč pokrájame na rezy, kocky, posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť. Takto po ochutnávke.
  11. Zopár dobrôt z dnešného dňa.