Ovocný koláč
	        Linecký koláč s tvarohovo-jogurtovou plnkou a ovocím (fotorecept)
	        Autor receptu: olinecka
	         
	        
	        Krehké cesto, fantastická plnka a 
ovocie je naozaj fantázia chuti. 
Určite sa oplatí upiecť túto 
dobrotu. 
| 		  
				  	  
				  	30 porcií  | 
				  	  
				  	50-60  minút príprava  | 
				  	  
				  	30-35 minút  na 190 °C  | 
Postup
- Pripravíme si suroviny na cesto a plnku. 
 - Do väčšej misy preosejeme hladkú a polohrubá múku, práškový cukor, prášok do pečiva. Na strúhadle nastrúhame studené maslo pridáme vajíčka, mlieko. 
 - Zo surovín rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky stuhnúť. 
 - Medzitým pripravím plnku - tvaroh jemný, jogurtovú plnku v črievku zmiešame spolu, pridáme zbytok surovín a všetko dobre premiešame. 
 - Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na dve časti. Plech 30x40 cm vymastíme maslom, vysypeme múkou. Pripravíme nektarinky. 
 - Jednu časť cesta rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a pomocou valčeka prenesieme na plech. Cesto potrieme lekvárom. 
 - Potrieme plnkou po celom povrchu rozložíme nektarinky, ktoré nakrájame na tenké plátky. 
 - Rozvaľkáme druhú časť cesta, pomocou ozdobného valčeka urobím zárezy (nemusíme ich robiť stačí iba rozvaľkať). 
 - Pomocou valčeka cesto preložíme na plnku, zľahka pritlačíme. 
 - Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 30-35 do zlatista. Upečený vychladnutý koláč pokrájame na rezy, kocky, posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť. Takto po ochutnávke. 
 - Zopár dobrôt z dnešného dňa.