Linecké pečivo

Linecké sedmoro

Autor receptu: danda3

Tento rok som si trošku zaexperimentovala. V surovinách je základný recept, v postupe + suroviny navyše. Používam hladkú špaldovú múku, ale môže byť aj klasická hladká. Nepoužívajte Zlatý klas, raz som to urobila a pečivo malo divnú pachuť, stačí klasický zemiakový škrob.

Suroviny

Postup

  1. Suroviny zo základného receptu zamiesime, podľa potreby pridávame jogurt alebo múku. Necháme odležať, potom vyvaľkáme na hrúbku 4-5 mm kvietky s otvorom aj bez, dáme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť na 160°C cca 8 minút, musia ostať bledé. Spájame s džemom (tento rok mal premiéru višňový) a môžeme dozdobiť čokoládovou polevou.
  2. KAKAOVÉ CESTO spravíme podobne, len do cesta pridáme kakao. Upečené spájame džemom a dozdobíme bielou alebo tmavou čokoládovou polevou.
  3. KOKOSOVÉ CESTO - základné cesto + kokos + kôra z jedného citrónu. Toto cesto používam ako podklad pod kokosky, tento rok som ich vykrojila ako hviezdičky, inak vykrajujem klasicky kolieska. KOKOSKY - nad parou vyšľaháme bielka s cukrom, ktorý pridávame postupne, keď je sneh tuhý, odstavíme a zamiešame kokos. Dáme do vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie robíme malé kokosky. Pečieme ich 15 minút na 150°C. Na upečené cesto dáme čokoládový krém (ako pri hviezdičkach) + 2 PL arašídového masla, do stredu džem, navrch kokoska. Po stuhnutí namáčame spodnú časť do čokoládovej polevy.
  4. KÁVOVÉ CESTO - základné cesto + mletá káva. Vykrajujeme oválky bez otvoru. Po upečení plníme krémom, dozdobíme. PLNKA - čokoládu si rozpustíme v šľahačke, pridáme rozpustnú kávu, necháme vychladnúť, vyšľaháme, pridáme maslo a trošku mletej kávy podľa chuti. Tieto sú pre mňa tento rok top.
  5. JAHODOVÉ CESTO - základné cesto s tým rozdielom, že miesto maizeny dáme puding s jahodovou príchuťou ( myslím, že ich bolo 6 ks). Vykrajujeme srdiečka aj s otvorom aj bez, po upečení plníme džemom a namáčame do čokoládovej polevy. Nemám ich také ružové, ako by som chcela, nabudúce vyskúšam niečo iná ako puding.
  6. ORECHOVÉ CESTO - základné cesto + mleté orechy. Vykrajujeme kvietky, ktoré po upečení spájame orechovou plnkou a ozdobíme orechom, ktorý prilepíme pomocou krému. Ešte surové cesto sa malo natrieť bielkom a posypať mletými orechmi, ale som na to zabudla, tak nabudúce. PLNKA - V smotane si rozpustíme čokoládu, necháme vychladnúť, vyšľaháme, zamiešame podľa potreby orechy a maslo. Na budúce skúsim dať bielu čokoládu.
  7. ČOKOLÁDOVÉ CESTO - základné cesto + nastrúhaná čokoláda. Vykrajujeme hviezdičky bez otvoru, po upečení plníme čokoládovým krémom. Vrch namočíme do čokolády a ozdobíme. PLNKA - čokoládu roztopíme v smotane, necháme vychladnúť, vyšľaháme a zmiešame s maslom.
  8. No a hlavne potrebujeme veľa veľa čokolády na varenie (52%) + tuk. Polevu robím vo vodnom kúpeli, tuk pridávam postupne, nemám rada riedku polevu. Želám vám všetkým krásne vianočné sviatky plné pohody a lásky strávené v rodinnom kruhu a medzi priateľmi.♥