Foto: Simca7769
Postup
-
1
Z uvedených surovín vypracujeme cesto, zabalíme do potravinovej fólie a necháme cez noc v chladničke.
- 2
Odležané cesto potom vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2-3 milimetre a vykrajujeme rôzne tvary (vždy pár, aby sa koláčiky dali zliepať).
- 3
Koláčiky rozmiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C, až kým nezačnú hnednúť okraje, ale koláčiky musia ostať svetlé.
- 4
Upečené koláčiky necháme vychladnúť a zliepame džemom, najlepšie kyslejším. Hotové môžeme poprášiť práškovým cukrom.
Tiež linecké pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Na Tvojich 70 g cukru ide 140 g masla a 210 g múky. :-)
oprava malinká " podľa" toho to robí