Linecké pečivo
Linecké pečivo

Linecké pečivo

simca7769 - bez fotkysimca7769, 2. januára 2020
Linecké pečivo
Foto: Simca7769

Suroviny

190 g
280 g
70 g
1 ks
 štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín vypracujeme cesto, zabalíme do potravinovej fólie a necháme cez noc v chladničke.

  2. 2

    Odležané cesto potom vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2-3 milimetre a vykrajujeme rôzne tvary (vždy pár, aby sa koláčiky dali zliepať).

  3. 3

    Koláčiky rozmiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C, až kým nezačnú hnednúť okraje, ale koláčiky musia ostať svetlé.

  4. 4

    Upečené koláčiky necháme vychladnúť a zliepame džemom, najlepšie kyslejším. Hotové môžeme poprášiť práškovým cukrom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Nielen rožteky sa vydarili, ale aj linecké pečivo. Sú to síce klasické recepty, ale novým a začínajúcim kuchárkam a kuchárom iste prídu vhod. Nech sa to dobre pečie - a nielen to - v tomto novom roku.
Ja mám reecpt na linecké cesto z Linza: základné suroviny v pomere 3:2:1. t.z. 3 diely muky, 2 diely masla a 1 diel cukru + žĺtok a štipka soli.
Na Tvojich 70 g cukru ide 140 g masla a 210 g múky. :-)