Limetkové muffiny s makom
Foto: droetker
Komerčný recept<br><br>Počet kusov: 12<br> Doba prípravy: asi 30 minút
porcií
na 180/160 °C
Suroviny
Na cesto: | |
200 g alebo margarín |
|
100 g |
|
2 bal. |
|
1 ks |
|
300 g |
|
3 ČL zarovnané |
|
75 ml |
|
1 ks limetky (chemicky neošetrovanej) |
|
1 ks limetky (chemicky neošetrovanej) |
|
250 g |
|
100 ml |
|
Na polevu: | |
150 g |
|
1 ks limetky |
|
Na ozdobu: | |
1 bal. (alebo biele) |
|
Ešte potrebujeme: | |
|
|
12 ks |
|
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta ušľaháme dohladka maslo alebo margarín elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni. Postupne vmiešame cukor, vanilínový cukor a vajce a vyšľaháme do peny. Múku a kypriaci prášok zmiešame a postupne po dávkach striedavo so smotanou vmiešame do peny.
- 2
Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej polovice cesta zašľaháme kôru z limetky a limetkovú šťavu, do druhej polovice cesta zašľaháme mletý mak a mlieko.
- 3
Makové cesto naplníme do košíčkov a uhladíme, nanesieme limetkové cesto, formu vložíme do rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 2 – 3 Doba pečenia: asi 25 minút
- 4
Muffiny po upečení necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
- 5
Na prípravu polevy miešame práškový cukor s limetkovou šťavou asi 3 minúty a pomocou štetca potrieme povrch muffinov. Ihneď ozdobíme striebornými a bielymi guľôčkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A @pseudocognac , ( tiež si si mohol vymyslieť ľahší nick, xixi), snaž sa krajšie vyjadrovať. Ale ukladám si medzi moje Muffiny.