Limetkové muffiny s makom

Autor receptu: droetker

Komerčný recept<br><br>Počet kusov: 12<br> Doba prípravy: asi 30 minút

12 ks
porcií
25 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta ušľaháme dohladka maslo alebo margarín elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni. Postupne vmiešame cukor, vanilínový cukor a vajce a vyšľaháme do peny. Múku a kypriaci prášok zmiešame a postupne po dávkach striedavo so smotanou vmiešame do peny.
  2. Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej polovice cesta zašľaháme kôru z limetky a limetkovú šťavu, do druhej polovice cesta zašľaháme mletý mak a mlieko.
  3. Makové cesto naplníme do košíčkov a uhladíme, nanesieme limetkové cesto, formu vložíme do rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 2 – 3 Doba pečenia: asi 25 minút
  4. Muffiny po upečení necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
  5. Na prípravu polevy miešame práškový cukor s limetkovou šťavou asi 3 minúty a pomocou štetca potrieme povrch muffinov. Ihneď ozdobíme striebornými a bielymi guľôčkami.