Likérový zákusok
Likérové rezy (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Víkendový zákusok z vaječného likéru.
20 porcií |
60 minút príprava |
3x10 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia, cukor a horúcu vodu som vymiešala do peny.
- Múku, prášok do pečiva, sódu a kakao som zmiešala a v malých dávkach som preosievala do cesta.
- Rúru som nechala vyhriať na 180 st. plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie. Cesto som vyliala a upravila. Pieklo sa 10 min. pokiaľ sa pieklo prvé cesto pripravila som si cesto aj na ďalšie. Upečené som nechala chladiť na mriežke.
- Kým sa korpusy chladili, pripravila som si krém. Do rajnice som dala vajcový likér a šľahačku. Rozmiešala som v nich smotanové pudingové prášky.
- Uvarila som hustú kašu, ktorú som nechala vychladiť. Želatínu za studena som zmiešala s 100 ml teplej vody. Postupne som do nej vmiešavala mixérom po lyžici vychladnutý puding.
- Vymiešaný krém som rozdelila na 2 časti.
- Na podnos som uložila prvý kakaový korpus. Natrela som ho horúcim hroznovým lekvárom.
- Keď lekvár stuhol, natrela som naň polovicu z prvej polovice krému.
- Instantnú kávu som zaliala horúcou vodou. Pridala som k nej 1 PL likéru a v tomto som namáčala piškóty.
- Na krém som ukladala namočené piškóty.
- Na piškóty som natrela druhú polovicu prvej polovice krému.
- Položila som druhý korpus a tiež som ho natrela horúcim lekvárom.
- Na lekvár som natrela druhú polovicu krému. Položila som tretí korpus. Prikryla som ho papierom, položila krájaciu dosku a zaťažila na noc 3 kg múky.
- Druhý deň som urobila z bielej čokolády polevu. Poliala som vrch a dala stuhnúť.
- Rezy som nakrájala a ozdobila vrch parížskou šľahačkou. Prajem vám dobrú chuť.