Foto: monty469
Čas víkendu je vyhradený pre pečenie koláčov. Dnes je v ponuke tento :)
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
200 g |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
200 g |
|
1 bal |
|
1 PL |
|
Krém: | |
1 PL |
|
500 ml |
|
2 bal |
|
3 PL |
|
200 ml |
|
200 g |
|
Šľahačkový krém: | |
250 ml |
|
2 bal |
|
300 ml |
|
2 PL |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Cesto: Do nádoby dáme žĺtky, vodu a cukor.
-
2
Dobre to vyšľaháme mixérom.
-
3
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
-
4
K žĺtkom pridáme olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom, kakao a nakoniec zľahka vmiešame sneh.
-
5
Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto nalejeme na plech (35x35) a dáme piecť.
-
6
Po upečení necháme vychladnúť.
-
7
Krém: Z mlieka, pudingu, múky a cukru uvaríme hustý krém.
-
8
Do vychladnutého krému postupne zašľahávame vaječný likér. Pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme hladký krém, Ktorý nanesieme na cesto.
-
9
Šľahačkový krém: Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačmi, primiešame kyslú smotanu a cukor. Všetko premiešame a nanesieme na likérový krém.
-
10
Vrch posypeme čokoládovými hoblinkami a dáme do chladničky asi na hodinku. Dobrú chuť!
Na obr. č. 8 sa mi zdá, že krém má hrčkatú konzistenciu, nie je hladký. Možno to je očný klam. 2 pudingy a 1 PL hrubej múky do 500 ml mlieka, to by mal byť velmi hustý krém, ťažko miešateľný.
Vyskúšam a uvidím... :-)
Nemám teraz vajecný liker. Volakedy som si ho robila po domacky. Cim ho mozem nahradit?
Ak mas iny liker, alebo uvarenu kavu, ale to uz budu kavove.pripadne nedaj do kremu muku, ked budes varit krem a potom vymiesaj len s maslom a ak mas nejaku aromu tak mozes dat par kvapiek ,ale to uz nebudu likerove
Dakujem, urcite by ti chutil ;-)