Likérová torta

Autor receptu: zuzlik0402

veľkonočná

Postup

  1. Z bielkov a kryštálového cukru ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s vanilkovým cukrom, potom obe hmoty spojíme a pridáme preosiatu múku. Vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej okrúhlej formy a upečieme cca 20 minút na 180 stupňoch.
  2. Cesto necháme v okrúhlej forme, potrieme ho lekvárom a navrstvíme tvarohovú plnku: z mlieka a šľahačky v prášku vyšľaháme tuhú hmotu, tvaroh vymiešame v miske s práškovým cukrom, odoberieme si pár lyžíc a do zvyšku pridáme nasekanú horkú čokoládu, gumených medvedíkov a hrozienka a zľahka vmiešame šľahačku. (Nasekanú čokoládu je predtým lepšie trochu potriasť v sitku aby tie najmenšie čiastočky nepofarbili tvaroh.)
  3. V niekoľkých lyžiciach vody (podľa návodu) necháme napučať želatínu, potom ju zohrejeme (nesmie vrieť), odstavíme a rýchlo do nej vmiešame odobratých pár lyžíc tvarohu a až potom vlejeme do tvarohovej zmesi a navrstvíme na korpus. Necháme stuhnúť.
  4. Želatínu necháme napučať vo vaječnom likéry, potom zohrejeme (nevaríme) a keď sa rozpustí, rýchlo vmiešame kyslú smotanu s vanilkovým cukrom a navrstvíme na stuhnutú tvarohovú plnku. Opäť necháme dobre stuhnúť.
  5. Potom už len ozdobíme podľa príležitosti, napr. zafarbeným strúhaným kokosom, čokoládovými keksíkmi a kvietkami z cukrárskej hmoty.