Lievance s kyslého mlieka

recyko - fotkarecyko, 19. októbra 2015
Lievance s kyslého mlieka
Foto: recyko

Stalo sa Vám, že vaša rodinka by mlsala ale nevie čo. Treba im toto spraviť. Mňa to napadlo cez víkend keď sme boli všetci Zobraziť celý popisStalo sa Vám, že vaša rodinka by mlsala ale nevie čo. Treba im toto spraviť. Mňa to napadlo cez víkend keď sme boli všetci doma ... Je to sladké a hlavne zasýti to hlad ...

10
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 ml
450 g
4 ks
2 ks
1 ks
250 g
50 g
250 ml
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Kyslé mlieko šľaháme spolu s vajciami, primiešame múku, škoricový cukor a prášok do pečiva. Cesto by malo byť trošku hustejšie nie ako na palacinky.

  2. 2

    Rozpálime panvicu a na sucho vysmážame s oboch strán malé kolieska /ja robím ovále/. Ja používam teflónovú panvicu takže nepotrebujem olej na vysmážanie.

    Lievance s kyslého mlieka - obrázok 2
  3. 3

    V miske si pripravíme plnku s tvarohu, cukru a za lyžicu smotany. Vymiešame všetko spolu. Odložíme bokom. Ostatnú smotanu si vyšľaháme do šľahačky. Budeme ju potrebovať na ozdobenie.

  4. 4

    Lievance plníme tvarohovou plnkou /kto nemá rád použije džem/ ... štýlom lievanec + plnka + lievanec ... navrch dáme šľahačku a dozdobíme grankom, prípadne ovocím. Prajem dobrú chuť ...

    Lievance s kyslého mlieka - obrázok 4

Diskusia k receptu

amilka2
Občas kupujem domace mlieko priamo z dvora..vydrzi tak 3 dni, no v lete skysne aj v chladnicke, preto ho necham pekne zhustnut...a často ho pouzijem na taketo lievance.:-)
evanaaa
Lievance som robila už aj z jogurtu, ale aby sa ešte viac líšili od palaciniek, dám zvlášť žĺtky a z bielkov vyšľahám sneh, ten nakoniec zamiešam do zmesi, sú lepšie, skús.
radost
@Evka
a načo by som pridávala vajcia..prášok do pečiva..prípadne dačo iné....atď.sú chutné-s džemom..či s tvarohom..kedysi som sa držala prísne predpisov..dnes nie..však skús..u nás plnia funkciu lievancov bez problémov..:-)
evanaaa
@radost , myslela som, že sú len v slanom prevedení, ak takto, tak je to dobré, pravdu máš.
evanaaa
Zabudla som dopísať - len ma mýlilo, že vypadajú ako langoše :)
jankov
Je to už dááávno, čo som prvý krát jedol takéto lievance u kamaráta v Minsku. Robila ich jeho manželka, boli vynikajúce a naučila ma ich robiť a pod jej rukovoditeľstvom som robil várku z 1/2 kg múky a 3-mi vajcami, no a podľa jej "návodu" ich robím dodnes, naposledy v nedeľu na večeru. Do zmesi dávam 0,5 lkefíru, mlieko na získanie potrebnej "kaše", 1 čl sódy bicarbóny a vysmážam na 1 čl masla s ca 1/2 dl oleja a tento vysmážací podklad dávam pod každý trojicu lievancov i keď ich robím na teflónke. Namiesto škoricového je dobrý aj vanilkový alebo kryštáľový cukor alebo bez cukru s trochou viac soli. Maslo im dodá lepšiu chuť. Dôležité je nechať zmes odpočívať min. 20 min v chladničke, aby sa ingrediencie skamarátili. Ak zmes náhodou dosť zhustne, upravím si ju mliekom. Ich "oblohu" si volím podľa toho, čo mi momentálne "ponúknu" kamoši, chladnička alebo špajza. Na slano sú dobré s polevou, kyslá smotana 16%, roztlačený cesnak, kôpor a štipka soli, ale tie je potrebné už jesť s vidličkou...:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia