Mliečna ryža
Lieskovooriešková mliečna ryža s marcipánom
Autor receptu: ryzasos
Mliečna ryža ako dezert, vychutnajte si ju s ryžou SOS Classic.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Slivky umyte, rozpoľte a odkôstkujte.
- Ryžu SOS Classic uvarte v mlieku domäkka.
- V hrnci skaramelizujte cukor dozlatista, pokvapkajte ovocnou šťavou, pridajte slivky a škoricu. Prikryte a duste 5 až 10 minút.
- Kukuričný škrob zmiešajte s dvoma lyžicami vody a zahustite ním slivkovú zmes.
- Vyberte škoricu a slivkový kompót nechajte vychladnúť.
- Lieskové orechy zľahka opražte na suchej panvici.
- Marcipán nastrúhajte a pridajte do mliečnej ryže spolu so smotanou. Premiešajte a nechajte odstáť.
- Mliečnu ryžu posypte lieskovými orechami a podávajte so slivkovým kompótom.