Orieškový cheesecake
Orieškový cheesecake

Lieskovcový cheesecake

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 16. marca 2024
35 minút
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
170 g
80 g
Plnka:
250 g
500 g
200 g
170 g
2 ks
90 g
Ganache:
200 g
70 ml




Postup

  1. 1

    Na korpus zmiešame rozdrvené maslové sušienky s roztopeným maslom. Pripravíme si okrúhlu formu (priemer 26 cm), na dno dáme papier na pečenie a vysypeme sušienkovú zmes. Rovnomerne ju uhladíme buď polievkovou lyžicou alebo dnom pohára.

  2. 2

    Všetky suroviny na plnku dáme do misky a vymiešame ručným mixérom. Pripravenú plnku vylejeme na sušienkový korpus a dáme piecť na 160 °C zhruba na 35 minút (závisí od rúry).

  3. 3

    Po upečení necháme cheesecake v pootvorenej rúre chladnúť zhruba hodinku (aby nepraskol). Po vychladnutí cheesecake ešte stuhne (to v prípade, že sa vám bude stred zdať neupečený a trasľavý). Necháme ho úplne vychladnúť pri izbovej teplote.

  4. 4

    Následne cheesecake polejeme ganache, ktorú pripravíme rozpustením bielej čokolády v horúcej smotane. Úplne ideálne nechať cheesecake stuhnúť v chladničke do ďalšieho dňa.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia