Lieskovcový cheesecake
Foto: frommykitchendotcom
na 160 °C
Postup
-
1
Na korpus zmiešame rozdrvené maslové sušienky s roztopeným maslom. Pripravíme si okrúhlu formu (priemer 26 cm), na dno dáme papier na pečenie a vysypeme sušienkovú zmes. Rovnomerne ju uhladíme buď polievkovou lyžicou alebo dnom pohára.
- 2
Všetky suroviny na plnku dáme do misky a vymiešame ručným mixérom. Pripravenú plnku vylejeme na sušienkový korpus a dáme piecť na 160 °C zhruba na 35 minút (závisí od rúry).
- 3
Po upečení necháme cheesecake v pootvorenej rúre chladnúť zhruba hodinku (aby nepraskol). Po vychladnutí cheesecake ešte stuhne (to v prípade, že sa vám bude stred zdať neupečený a trasľavý). Necháme ho úplne vychladnúť pri izbovej teplote.
- 4
Následne cheesecake polejeme ganache, ktorú pripravíme rozpustením bielej čokolády v horúcej smotane. Úplne ideálne nechať cheesecake stuhnúť v chladničke do ďalšieho dňa.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu