Túto lienku som robila prvý krát a kedže bola diskusia o farbení MMF a čierna sa mi nijako nedarila urobiť tak som to vyriešila Zobraziť celý popisTúto lienku som robila prvý krát a kedže bola diskusia o farbení MMF a čierna sa mi nijako nedarila urobiť tak som to vyriešila po svojom a chcem len ukázať ako sa to dá... nefotila som postup lebo ma nenapadlo ju sem zverejniť ...
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
| CESTO 3x: | |
| 5 ks |
|
| 8 PL |
|
| 10 PL |
|
| 5 PL |
|
| 1/2 ks |
|
| 2 PL |
|
| 1 KL |
|
| PLNKA: | |
| 500 g |
|
| 600 ml |
|
| 10 PL |
|
| 2 ks |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| POTAHOVINA MMF: | |
| 175 g |
|
| 600 g |
|
| 1 cm |
|
| 2 PL |
|
| 1 kl |
|
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Upiekla som si 3 x rovnaké cesto : šľahala som žľtka s cukrom pridala vodu a vyšľahala do peny,pridala múku zmiešanú s kyprošom a nakoniec jemne vmiešala sneh .piekla som pri 175stupňoch asi 40 minút
- 2
potom som urobila plnku :uvarila z mlieka,cukru a zlatého klasu puding a do horúceho som vmiešala celú čokoládu.a nechala vychladnúť.do vychladnutej masy som pridala maslo a vymixovala na hladkú plnku.
- 3
pláty som rozkrojila na polovice vodorovne a plnila postupne plnkou a džemom a dala stuhnúť .potom som obkrojila do tvaru lienky a zo zvyškov urobila punčovinu ktorou som dotvarovala vrch lienky
- 4
urobila som si MMf a vychladnutú tortu potiahla a ked sa mi nepodarila urobit čierna MMf tak som už hotovú tortu zafarbila čiermou gelovou farbou... a tu je výsledok:-))
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu