Lienka na 1. narodeninky

elisticka - fotkaelisticka, 22. júla 2011
Lienka na 1. narodeninky
Foto: elisticka

Túto lienku som robila prvý krát a kedže bola diskusia o farbení MMF a čierna sa mi nijako nedarila urobiť tak som to vyriešila po svojom a chcem len ukázať ako sa to dá... nefotila som postup lebo ma nenapadlo ju sem zverejniť ...

12
porcií
360 minút
príprava
3x40 minút
na 175 °C

Suroviny

CESTO 3x:
5 ks
8 PL
10 PL
5 PL
1/2 ks
2 PL
1 KL
PLNKA:
500 g
600 ml
10 PL
2 ks
100 g
1 ks
POTAHOVINA MMF:
175 g
600 g
1 cm
2 PL
1 kl
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Upiekla som si 3 x rovnaké cesto : šľahala som žľtka s cukrom pridala vodu a vyšľahala do peny,pridala múku zmiešanú s kyprošom a nakoniec jemne vmiešala sneh .piekla som pri 175stupňoch asi 40 minút

  2. 2

    potom som urobila plnku :uvarila z mlieka,cukru a zlatého klasu puding a do horúceho som vmiešala celú čokoládu.a nechala vychladnúť.do vychladnutej masy som pridala maslo a vymixovala na hladkú plnku.

  3. 3

    pláty som rozkrojila na polovice vodorovne a plnila postupne plnkou a džemom a dala stuhnúť .potom som obkrojila do tvaru lienky a zo zvyškov urobila punčovinu ktorou som dotvarovala vrch lienky

  4. 4

    urobila som si MMf a vychladnutú tortu potiahla a ked sa mi nepodarila urobit čierna MMf tak som už hotovú tortu zafarbila čiermou gelovou farbou... a tu je výsledok:-))

    Lienka na 1. narodeninky  - obrázok 4

Diskusia k receptu

36 komentárov k receptu
Zase si sa prekonala.Tortička je krásna a veru tu taká ešte nebola.Kristínka bude mať veľkú radosť.Lienka je autentická a veľmi pekná.Dala si si na práci veľmi záležať.No to,už nie je nič nového.Takto je to pri všetkých tvojich výtvoroch.Pridávaš tam kúsok zo svojho srdiečka.Krásna.!!!!!!!
neviem sa vynadívať na tvoje nádherné tortičky:)) @elisticka v mojom recepte si sa pýtala ohľadom smajlíkov, toho tlieskajúceho mi k receptu dala @vavan :))) a keď chceš vložiť smalíka, stačí kliknutie ľavým tlačidlom myši na obrázok a klikneš potom na vlastnosti obrázku, to ti otvorí a už len skopíruješ adresu a vložíš sem


Pridaj komentár k receptu: