Foto: notak
Už toľko dní je chladno, že organizmus doslova pýta niečo na zohriatie. Teda myslím jedlo, ktoré nás poriadne ohreje ale navodí aj letnú chuť. Zobraziť celý popisUž toľko dní je chladno, že organizmus doslova pýta niečo na zohriatie. Teda myslím jedlo, ktoré nás poriadne ohreje ale navodí aj letnú chuť. Pripravil som pre vás ďalší z foto receptov.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Postavíme trochu vody a necháme zovrieť. Medzi tým nakrájame mäso na menšie kocky, ďalej cibuľku, a papriku.
-
2
Pripravená cibuľka.
-
3
Na kocky nakrájaná paprika.
-
4
Keď nám zovrela voda, prepichneme nožom paradajky a dáme do vrelej vody cca na 1 minútu. Paradajky potom odblanžírujeme a nakrájame na malé kocky.
-
5
Do hrnca dáme olej a vložíme mäso, ktoré dobre prepečieme za stáleho miešania. Potom pridáme cibuľku a spolu prepečieme. Vhodíme prepasírovaný cesnak, sol, kmín, červenú papriku, čierne korenie. Podlejeme trošku vodou a necháme cca 20 minút variť za stáleho miešania.
-
6
Keď je mäso orestované pridáme cibuľku.
-
7
Pred koncom pridáme paradajky a papriky a dusíme cca 10 min.
-
8
Dobre premiešame počas dokončovania.
-
9
A môžeme podávať na stôl. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu