Letný bravčový guláš

notak - fotkanotak, 22. júla 2012
Letný bravčový guláš
Foto: notak

Už toľko dní je chladno, že organizmus doslova pýta niečo na zohriatie. Teda myslím jedlo, ktoré nás poriadne ohreje ale navodí aj letnú chuť. Pripravil som pre vás ďalší z foto receptov.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
2 viazaničky
4 ks
4 ks
2 strúčiky
 štipku

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Postavíme trochu vody a necháme zovrieť. Medzi tým nakrájame mäso na menšie kocky, ďalej cibuľku, a papriku.

    Letný bravčový guláš - obrázok 1
  2. 2

    Pripravená cibuľka.

    Letný bravčový guláš - obrázok 2
  3. 3

    Na kocky nakrájaná paprika.

    Letný bravčový guláš - obrázok 3
  4. 4

    Keď nám zovrela voda, prepichneme nožom paradajky a dáme do vrelej vody cca na 1 minútu. Paradajky potom odblanžírujeme a nakrájame na malé kocky.

    Letný bravčový guláš - obrázok 4
  5. 5

    Do hrnca dáme olej a vložíme mäso, ktoré dobre prepečieme za stáleho miešania. Potom pridáme cibuľku a spolu prepečieme. Vhodíme prepasírovaný cesnak, sol, kmín, červenú papriku, čierne korenie. Podlejeme trošku vodou a necháme cca 20 minút variť za stáleho miešania.

    Letný bravčový guláš - obrázok 5
  6. 6

    Keď je mäso orestované pridáme cibuľku.

    Letný bravčový guláš - obrázok 6
  7. 7

    Pred koncom pridáme paradajky a papriky a dusíme cca 10 min.

    Letný bravčový guláš - obrázok 7
  8. 8

    Dobre premiešame počas dokončovania.

    Letný bravčový guláš - obrázok 8
  9. 9

    A môžeme podávať na stôl. Dobrú chuť.

    Letný bravčový guláš - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Dusené

Diskusia k receptu

notak
:))) To pozadie je malá koreninová záhradka.
evanaaa
Aj ja by som si dala......tiež dávam do guľášov papriku aj paradajku a samozrejme, vždy aj niečo štipľavé, inak, ako ty, až na jedno: muž by mi nezjedol, ak mäso, najmä gulášové, nepláve v šťave, jemu by som na plytký tanier dať nemohla. To by bolo pre neho " suché ", kde by si namáčal chlieb?
notak
evanaaa, hahahaha jasne ale na tom plytkom taniery to vyznelo akurat :) Jasne chlieb treba namač :) Dik