Letný bravčový guláš
Autor receptu: notak
Už toľko dní je chladno, že organizmus doslova pýta niečo na zohriatie. Teda myslím jedlo, ktoré nás poriadne ohreje ale navodí aj letnú chuť. Pripravil som pre vás ďalší z foto receptov.
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Postavíme trochu vody a necháme zovrieť. Medzi tým nakrájame mäso na menšie kocky, ďalej cibuľku, a papriku.
- Pripravená cibuľka.
- Na kocky nakrájaná paprika.
- Keď nám zovrela voda, prepichneme nožom paradajky a dáme do vrelej vody cca na 1 minútu. Paradajky potom odblanžírujeme a nakrájame na malé kocky.
- Do hrnca dáme olej a vložíme mäso, ktoré dobre prepečieme za stáleho miešania. Potom pridáme cibuľku a spolu prepečieme. Vhodíme prepasírovaný cesnak, sol, kmín, červenú papriku, čierne korenie. Podlejeme trošku vodou a necháme cca 20 minút variť za stáleho miešania.
- Keď je mäso orestované pridáme cibuľku.
- Pred koncom pridáme paradajky a papriky a dusíme cca 10 min.
- Dobre premiešame počas dokončovania.
- A môžeme podávať na stôl. Dobrú chuť.