Letný bravčový guláš

Autor receptu: notak

Už toľko dní je chladno, že organizmus doslova pýta niečo na zohriatie. Teda myslím jedlo, ktoré nás poriadne ohreje ale navodí aj letnú chuť. Pripravil som pre vás ďalší z foto receptov.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Postavíme trochu vody a necháme zovrieť. Medzi tým nakrájame mäso na menšie kocky, ďalej cibuľku, a papriku.
  2. Pripravená cibuľka.
  3. Na kocky nakrájaná paprika.
  4. Keď nám zovrela voda, prepichneme nožom paradajky a dáme do vrelej vody cca na 1 minútu. Paradajky potom odblanžírujeme a nakrájame na malé kocky.
  5. Do hrnca dáme olej a vložíme mäso, ktoré dobre prepečieme za stáleho miešania. Potom pridáme cibuľku a spolu prepečieme. Vhodíme prepasírovaný cesnak, sol, kmín, červenú papriku, čierne korenie. Podlejeme trošku vodou a necháme cca 20 minút variť za stáleho miešania.
  6. Keď je mäso orestované pridáme cibuľku.
  7. Pred koncom pridáme paradajky a papriky a dusíme cca 10 min.
  8. Dobre premiešame počas dokončovania.
  9. A môžeme podávať na stôl. Dobrú chuť.