Ovocná torta
Letná ovocná torta
Autor receptu: redakcia
40 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup- Piškótové korpusy: Rúru
predhrejeme na 180 °C. Dve tortové formy s priemerom 24 cm potrieme maslom. Vaječné
bielky vyšľaháme. Žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom vymiešame, pridáme k nim sneh
z bielkov aj s preosiatou múkou, mletými
mandľami a práškom
do pečiva. Cesto rozdelíme do dvoch foriem
a pečieme 20 minút.
- Krém: Mascarpone so smotanou, s cukrom a vanilkovou pastou vymiešame dohladka.
- Jeden korpus natrieme malinovým džemom a polovicou krému, posypeme bobuľovým ovocím (väčšie kúsky pokrájame). Na to položíme druhý korpus, ktorý potrieme zvyšným krémom a ozdobíme ovocím. Tortu dáme
do chladničky na 4 – 5 hodín.
|