Ovocná torta

Letná ovocná torta

Autor receptu: redakcia

40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Piškótové korpusy: Rúru predhrejeme na 180 °C. Dve tortové formy s priemerom 24 cm potrieme maslom. Vaječné bielky vyšľaháme. Žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom vymiešame, pridáme k nim sneh z bielkov aj s preosiatou múkou, mletými mandľami a práškom do pečiva. Cesto rozdelíme do dvoch foriem a pečieme 20 minút.
  2. Krém: Mascarpone so smotanou, s cukrom a vanilkovou pastou vymiešame dohladka.
  3. Jeden korpus natrieme malinovým džemom a polovicou krému, posypeme bobuľovým ovocím (väčšie kúsky pokrájame). Na to položíme druhý korpus, ktorý potrieme zvyšným krémom a ozdobíme ovocím. Tortu dáme do chladničky na 4 – 5 hodín.