Jahodová torta
Jahodová torta

Letná jahodovo-čokoládová torta s mascarpone a so šľahačkou videorecept

laylastastykitchen - fotkalaylastastykitchen, 2. júna 2022
10-15 minút
na 200 °C

Suroviny

100 g
100 g
10 g
2 ks
60 ml
50 ml
1 ČL
Krém:
450 g
100 g
120 g čerstvé
Okrem toho:
250 ml
50 g
Poleva:
100 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Najskôr som si upiekla korpus. Vajcia som vyšľahala s cukrom a vanilkovým cukrom do penista. Postupne som pridávala vodu a olej. Nakoniec som pridala preosiatu múku a prášok do pečiva. Vymiešané cesto som vyliala do okrúhlej formy s papierom na pečenie a piekla som vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 10-15 minút. Upečený korpus som nechala úplne vychladnúť.

  2. 2

    Na krém som použila mascarpone, ktoré som vymiešala s práškovým cukrom a nakrájanými čerstvými jahodami. Krém som naniesla na korpus a dala som do chladničky, kým som vyšľahala šľahačku.

  3. 3

    Šľahačkovú smotanu som vyšľahala s kryštálovým cukrom a naniesla som na tortu. Znova som ju dala do chladničky, kým som pripravila polevu.

  4. 4

    Do čokolády som naliala kokosové mlieko, ktoré som predtým trochu zohriala v mikrovlnke. Čokoláda sa pekne roztopila a poliala som tortu. Dala som do chladničky cez noc, aby torta dobre stuhla. Dobrú chuť! :-)

Diskusia k receptu

haji
Pěkný, jemný receptík, jahodové dobroty jsou teď v kurzu. Velikost formy by byla milá. Příjemná poleva s kokosovým mlékem se mi líbí. Díky za sdílení, krásné pozdravení!
laylastastykitchen
@dr (3.6.2022 13:47)

Ano je to velmi dobre. Vyskusajte :-) čokoláda zostane presne taka ako ked ju zmiešate so šlahackovou smotanou. Ja taketo čokolády mam rada. Pekne stuhne ale cokolada zostane mäkká :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia