Foto: tetrisss
Je čas, kedy sa v záhrade nájdu dozreté, ale nie suché fazuľky, z ktorých je výborná polievka. Žiaľ túto surovinu vám nik nepredá a Zobraziť celý popisJe čas, kedy sa v záhrade nájdu dozreté, ale nie suché fazuľky, z ktorých je výborná polievka. Žiaľ túto surovinu vám nik nepredá a tak je len pre tých usilovných záhradkárov.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr si pozbierame a vylúpeme fazuľu, struky už sú mierne žlté, ale ešte mäkké a plody sú tiež ešte mäkké. Kosti zalejeme vodou a uvaríme vývar, používam kosti napríklad z karé, ktoré odkostím a odložím na takúto príležitosť do mrazničky. Do vody nasypem iba trochu soli a vegety. Keď sú kosti obvarené, čo je asi po 45 minútach, vyberiem ich, mäsko oberiem, vývar precedím.
- 2
Do hrnca dáme maslo, pokrájanú cibuľu, popražíme, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, na kúsky nakrájané stonky zeleru bez listov a podusíme, pridáme fazuľu, podlejeme vývarom a varíme, ked zelenina zmäkne pridáme na malé kocky pokrájané zemiaky a krúpky, ja som použila také malé, zlomkové. Dolejeme podľa potreby vývar a dovaríme.
- 3
Na koniec pridáme nakrájané vňate, podľa chuti dosolíme, vložíme obraté mäsko, pravda, ak nám ho spolubývajúci medzitým nezjedli. K tomu domáci voňavý chlebík a máme letné chutné jemné jedlo, mnam.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu