Lekvár z tekvice Hokkaido

Autor receptu: stevca

tento recept mi dala kamoška a je naozaj dobrý, hoci pre mna trochu sladší, a dá sa robiť aj z iných tekvíc, resp ich kombináciou

Suroviny

Postup

  1. do hrnca dáme trocha vody, nasypeme cukor a na miernom ohni varíme.
  2. ked sa rozpustí cukor, pridáme na kocky nakrájanú tekvicu, citronovú kôru + šťavu z pomarančov a citronov. za občasného miešania varíme, kým sa nerozvarí tekvica.
  3. masu prepasírujeme - ja doma som ju prebehla ručným tyčovým mixerom - a dáme ešte variť, kým nezačne hustnúť, potom ešte varíme 5-10 min za stáleho miešania
  4. lekvár odstavíme z ohna, necháme trochu vychladnuť a nalejeme do čistých suchých fliaš, uzatvoríme.. ja som nechala ešte trocha sterilizovať - kým nezačala poriadne vrieť vody, ale nemusí sa.