Lekvár z tekvice Hokkaido
Autor receptu: stevca
tento recept mi dala kamoška a je naozaj dobrý, hoci pre mna trochu sladší, a dá sa robiť aj
z iných tekvíc, resp ich kombináciou
Postup
- do hrnca dáme trocha vody, nasypeme cukor a na miernom ohni varíme.
- ked sa rozpustí cukor, pridáme na kocky nakrájanú tekvicu, citronovú kôru + šťavu z pomarančov a citronov. za občasného miešania varíme, kým sa nerozvarí tekvica.
- masu prepasírujeme - ja doma som ju prebehla ručným tyčovým mixerom - a dáme ešte variť, kým nezačne hustnúť, potom ešte varíme 5-10 min za stáleho miešania
- lekvár odstavíme z ohna, necháme trochu vychladnuť a nalejeme do čistých suchých fliaš, uzatvoríme.. ja som nechala ešte trocha sterilizovať - kým nezačala poriadne vrieť vody, ale nemusí sa.