Lečo s fazuľou v novom šate (fotorecept)
Autor receptu: alexdidi
Tohto roku som zavárala lečo novým spôsobom,bez predvárania,podľa rád z diskusie tu na Vareche.Chcela som ho vyskúšať,tak bola z neho chutná a vaľmi rýchla večera.Recept je veľmi jednoduchý a ani by som ho tu nedávala,je to len kvôli tomu,aby som pripomenula a poďakovala sa za výborné lečo ako polotovar na radu od @zofos.
15 minút príprava |
10-15 minút na 200 °C |
Postup
- Keďže lečo je bez cibule,môžeme jej dať viac.Teda na masti alebo oleji podusíme do sklovita cibuľu pokrájanú na mesiačiky,pridáme aj pokrájaný cesnak a chilli papričku(kto má rád pikantnejšie).Pridáme lečo a ešte chvíľu podusíme.
- Primiešame fazuľu a už len prehrejeme.Podľa potreby osolíme a okoreníme.
- Zmes vylejeme do zapekacej misy a na vrch poukladáme kolieska klobásky.Tak ako je do varenia vhodné len kvalitné víno,platí to aj o klobáske.Nie veľmi suchá,ale určite nie mäkké párky,točená a pod.Dáme zapiecť do rúry asi na 10-15minút.
- Podávame s ryžou alebo dobrým čerstvým chlebíkom.