Ľečky zo sladkú kapustu (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Ked som sa dnes spýtala čo uvariť, odpoved ,,uvar ľečky zo sladkú kapustu". Ľečky varíme prevažne v lete.

4
porcie
60 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kapustu pokrájame na drobno a osolíme,aby trocha zmäkla.
  2. Do misky som dala 1 lyžicu cukor a skaramelizovala som.
  3. Ked je karamel hnedý pridám pokrájanu cibuľu a troška oleja.Zamiešame,kým sa karamel nerozpusti.
  4. Do toho pridáme nakrajanú kapustu, peper a soľ a za občasne premiešame,kým nezmäkne.
  5. Hotova.
  6. V miske som si zahnetla na cesto a ešte na pomúčenej doske vyhnetla ,tak aby nebolo moc tuhé a ani mäkké.
  7. Cesto rozváľkane a pokrájané asi na osem cm. pásy.
  8. Tieto pásy ešte pokrájam na užšie a krájam lečky.
  9. Potom v osolenej vode uvarené.
  10. Scedené som pridala ku kapustea omastila maslom.