Kapustné fliačky

Kapustné fliačky
Foto: jody
jodyJody, recept pridal: 7. novembra 2010 19:33Ďalšie jeho recepty

Obľúbené jedlo mojej mamy. Jeden tanier naslano, druhý nasladko. :-)

Suroviny

10
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Na oleji speníme cibuľku do sklovita. Prisypeme zo dve lyžice cukru, necháme rozpustiť, pridáme všetku kapustu nakrájanú na prúžky, posolíme, podlejeme trochou vody a udusíme do mäkka.

2

Cestoviny fliačky uvaríme do mäkka.

3

Všetko zmiešame dohromady a podávame buď naslano posypané čiernym korením, alebo nasladko posypané práškovým cukrom. Dobrú chuť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • enerrgizer, 7. novembra 2010 o 21:38
    také na sladko som ešte nikdy nejedol, ale slané mám rád :-) vďaka za pripomenutie...


  • dajanca, 7. novembra 2010 o 22:53
    zbožňujem tie sladké, vylepšené troškou škoricového cukru.......


  • dorisa, 7. novembra 2010 o 23:19
    Fliačky s kapustou mám veľmi rada, ja mám kapustu do hnedšia udusenú, mňam, urobím si, ďakujem za pripomenutie.


  • haston, 8. novembra 2010 o 06:50
    u nás sa jedávali fliačky s kapustou na mierne sladko a s ml. čiernym korením.


  • coldbery, 8. novembra 2010 o 07:54
    To je mňamka...aj na sladko aj na slano...mne to je jedno.....:-)))


  • zabiatko66, 8. novembra 2010 o 08:02
    Fliačky s kapustou u nás sa volajú šiflíky, veľmi zbožňujem. Keď ich navarím tak pol taniera si osolím a okorením a pol taniera si ocukrovím a pridám aj škoricu mletú. Mňam, mňam.


  • paveljrk, 8. novembra 2010 o 08:04
    A do toho trocha rozpraženéj slaninky.Dodá tomu výraznejšiu chuť.Samozrejme,až tú slaninku môžeme.


  • sbsgabi, 8. novembra 2010 o 10:22
    Ja mám Fliačky teda šiflíky veľmi rada robým ich na sladko


  • marta23, 8. novembra 2010 o 10:25
    Aj moje obľúbené jedlo. Zajtra to práve varím. Ostala mi kapusta z nakladania do súdka. teším sa , mňam


  • enge149, 8. novembra 2010 o 10:44
    super jedlo,lacné slovenské a ktomu sa mi veľmi hodí káva melta,zdravé,mňam..


  • mirmaj, 8. novembra 2010 o 14:25
    výborne aj ja ich takto robím, len pridam aj slaninku, bez tej by to nebolo ono, zajtra ich aj idem robiť :-)


  • evanaaa, 8. novembra 2010 o 16:16
    Fliačky mám rada ale len naslano, aj keď je tam tá mierne sladká chuť z karamelu, také majú byť. Ale kapustu strúham na jemnejšom srtruháku a podusím na karameli. Prúžky nekrájam, tak to robievala aj mama dávno-pradávno a známi. Ale nakoniec, nezáleží ako to kto má rád, je to aj tak dobré. S tou slaninkou robím skôr strapačky s kyslou kapustou, aj tie tu boli.


  • ludar, 8. novembra 2010 o 17:41
    Milujem fliačky, ale iba naslano. Pridávam tiež čierne korenie a štipku škorice.


  • danculka, 8. novembra 2010 o 17:55
    Všetko ste už napísali,robievam ich ako ,,evanaaa,, ,tiež kapustu strúham na jemnejšie a na karameli po svojej mamke..,ale chuť to má rovnakú.


  • sracz, 8. novembra 2010 o 18:37
    Vďako Jody_nka za inováciu! Evokuješ moje spomienky na detstvo! Ako väčšina z Vás milujem túto mňamku na slano s vlastnoručne uhnetenými, nakrájanými, trošku osušenými a v slanej vode vyvarenými flačkami, šiflíkami, my sme ich volali hev i tam_ky alebo klinky. Mám nádherné spomienky na detstvo (opäť sa musím rozpísať v zážitkoch). Často som prosieval moju mamku-Aňuci, aby mi hevitamky so sladkou praženou kapustou urobila (ona ich tiež mala rada s MČK, ale naviac si pridávala aj cukor). Keď už bola veľmi chorá (a veľmi mladučká nám aj odišla na pravdu Božiu /nedožitých 48 rokov/), vždy mi odpovedala: urobím Ti Feričku, synku môj maličký (to som už mal 189 cm a vážil som 106 kg iba v slipoch) a rada, ale Ty mi musíš zahniesť, rozvaľkať, pokrájať a vysušiť klinky, postrúhať a udusiť na zlatohnedo kapustu, vyvariť cesto, spražiť maslo, zmiešať, naporcovať na taniere a všetko ostatné už urobím sama! Pekné! Nie? Nádherné spomienky! Ďakujem Ti! Si naozaj šikovná!


  • violetacamorova, 8. novembra 2010 o 19:29
    U nás sú to lečky s kapustu, a robíme ich len na slano s čiernym korením Už dávno mám na ne chuť, vďaka za pripomenutie.
    @sracz tie nádherné spomienky na našich drahých ľudí sú iste to najcennejšie čo v živote máme


  • violetacamorova, 8. novembra 2010 o 19:29
    U nás sú to lečky s kapustu, a robíme ich len na slano s čiernym korením Už dávno mám na ne chuť, vďaka za pripomenutie.
    @sracz tie nádherné spomienky na našich drahých ľudí sú iste to najcennejšie čo v živote máme


  • dick, 8. novembra 2010 o 20:55
    Robím kapustné fliačky trochu inak. Každý kto ich jedol vyhlásil, že sú neprekonateľné. Na 500 gr. fliačok dávam aspoň 3 kg. surovej kapusty.
    Postup: V pekáči na oleji urobiť trochu karamelu pridať na hrubo nastrúhanú kapustu a každú vrstvu jemne osoliť a pokvapkať olejom. Piecť v rúre na 180 stupňoch cca 40 - 60 min. Občas premiešať a okoreniť čiernym korením. Keď je kapusta mäkká a zlatistá pomiešať s cestovinami uvarenými v slanej vode s trochou oleja. Výborne chutia aj posypané cukrom.


  • evanaaa, 8. novembra 2010 o 21:11
    Nemusí byť zlé, tá pečená kapusta, len pre dvoch by to bolo veľa tie tri kilá, a troška sa v rúre neoplatí, stačí aj navrchu, to je pre viacčlennú rodinu.


  • mimid, 12. mája 2011 o 18:37
    Robila som prvý krát a podľa tohto receptu a mňam :)


  • jody, 12. mája 2011 o 20:18
    To som rada, @mimid. :-)


  • tetazuzana, 12. januára 2012 o 12:56
    robim 1x a nejako sa mi to nejde dochutit... snad druhy krat to bude lepsie


  • jody, 12. januára 2012 o 15:15
    @tetazuzana a aký máš problém??? akože nejde dochutiť?



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist