Kapustné fliačky

Kapustné fliačky
Foto: jody
jodyJody, recept pridal: 7. novembra 2010 19:33Ďalšie jeho recepty

Obľúbené jedlo mojej mamy. Jeden tanier naslano, druhý nasladko. :-)

Suroviny

10
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Na oleji speníme cibuľku do sklovita. Prisypeme zo dve lyžice cukru, necháme rozpustiť, pridáme všetku kapustu nakrájanú na prúžky, posolíme, podlejeme trochou vody a udusíme do mäkka.

2

Cestoviny fliačky uvaríme do mäkka.

3

Všetko zmiešame dohromady a podávame buď naslano posypané čiernym korením, alebo nasladko posypané práškovým cukrom. Dobrú chuť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • enerrgizer, 7. novembra 2010 o 21:38
    také na sladko som ešte nikdy nejedol, ale slané mám rád :-) vďaka za pripomenutie...


  • dajanca, 7. novembra 2010 o 22:53
    zbožňujem tie sladké, vylepšené troškou škoricového cukru.......


  • dorisa, 7. novembra 2010 o 23:19
    Fliačky s kapustou mám veľmi rada, ja mám kapustu do hnedšia udusenú, mňam, urobím si, ďakujem za pripomenutie.


  • haston, 8. novembra 2010 o 06:50
    u nás sa jedávali fliačky s kapustou na mierne sladko a s ml. čiernym korením.


  • coldbery, 8. novembra 2010 o 07:54
    To je mňamka...aj na sladko aj na slano...mne to je jedno.....:-)))


  • zabiatko66, 8. novembra 2010 o 08:02
    Fliačky s kapustou u nás sa volajú šiflíky, veľmi zbožňujem. Keď ich navarím tak pol taniera si osolím a okorením a pol taniera si ocukrovím a pridám aj škoricu mletú. Mňam, mňam.


  • paveljrk, 8. novembra 2010 o 08:04
    A do toho trocha rozpraženéj slaninky.Dodá tomu výraznejšiu chuť.Samozrejme,až tú slaninku môžeme.


  • sbsgabi, 8. novembra 2010 o 10:22
    Ja mám Fliačky teda šiflíky veľmi rada robým ich na sladko


  • marta23, 8. novembra 2010 o 10:25
    Aj moje obľúbené jedlo. Zajtra to práve varím. Ostala mi kapusta z nakladania do súdka. teším sa , mňam


  • enge149, 8. novembra 2010 o 10:44
    super jedlo,lacné slovenské a ktomu sa mi veľmi hodí káva melta,zdravé,mňam..


  • mirmaj, 8. novembra 2010 o 14:25
    výborne aj ja ich takto robím, len pridam aj slaninku, bez tej by to nebolo ono, zajtra ich aj idem robiť :-)


  • evanaaa, 8. novembra 2010 o 16:16
    Fliačky mám rada ale len naslano, aj keď je tam tá mierne sladká chuť z karamelu, také majú byť. Ale kapustu strúham na jemnejšom srtruháku a podusím na karameli. Prúžky nekrájam, tak to robievala aj mama dávno-pradávno a známi. Ale nakoniec, nezáleží ako to kto má rád, je to aj tak dobré. S tou slaninkou robím skôr strapačky s kyslou kapustou, aj tie tu boli.


  • ludar, 8. novembra 2010 o 17:41
    Milujem fliačky, ale iba naslano. Pridávam tiež čierne korenie a štipku škorice.


  • danculka, 8. novembra 2010 o 17:55
    Všetko ste už napísali,robievam ich ako ,,evanaaa,, ,tiež kapustu strúham na jemnejšie a na karameli po svojej mamke..,ale chuť to má rovnakú.


  • sracz, 8. novembra 2010 o 18:37
    Vďako Jody_nka za inováciu! Evokuješ moje spomienky na detstvo! Ako väčšina z Vás milujem túto mňamku na slano s vlastnoručne uhnetenými, nakrájanými, trošku osušenými a v slanej vode vyvarenými flačkami, šiflíkami, my sme ich volali hev i tam_ky alebo klinky. Mám nádherné spomienky na detstvo (opäť sa musím rozpísať v zážitkoch). Často som prosieval moju mamku-Aňuci, aby mi hevitamky so sladkou praženou kapustou urobila (ona ich tiež mala rada s MČK, ale naviac si pridávala aj cukor). Keď už bola veľmi chorá (a veľmi mladučká nám aj odišla na pravdu Božiu /nedožitých 48 rokov/), vždy mi odpovedala: urobím Ti Feričku, synku môj maličký (to som už mal 189 cm a vážil som 106 kg iba v slipoch) a rada, ale Ty mi musíš zahniesť, rozvaľkať, pokrájať a vysušiť klinky, postrúhať a udusiť na zlatohnedo kapustu, vyvariť cesto, spražiť maslo, zmiešať, naporcovať na taniere a všetko ostatné už urobím sama! Pekné! Nie? Nádherné spomienky! Ďakujem Ti! Si naozaj šikovná!


  • violetacamorova, 8. novembra 2010 o 19:29
    U nás sú to lečky s kapustu, a robíme ich len na slano s čiernym korením Už dávno mám na ne chuť, vďaka za pripomenutie.
    @sracz tie nádherné spomienky na našich drahých ľudí sú iste to najcennejšie čo v živote máme


  • violetacamorova, 8. novembra 2010 o 19:29
    U nás sú to lečky s kapustu, a robíme ich len na slano s čiernym korením Už dávno mám na ne chuť, vďaka za pripomenutie.
    @sracz tie nádherné spomienky na našich drahých ľudí sú iste to najcennejšie čo v živote máme


  • dick, 8. novembra 2010 o 20:55
    Robím kapustné fliačky trochu inak. Každý kto ich jedol vyhlásil, že sú neprekonateľné. Na 500 gr. fliačok dávam aspoň 3 kg. surovej kapusty.
    Postup: V pekáči na oleji urobiť trochu karamelu pridať na hrubo nastrúhanú kapustu a každú vrstvu jemne osoliť a pokvapkať olejom. Piecť v rúre na 180 stupňoch cca 40 - 60 min. Občas premiešať a okoreniť čiernym korením. Keď je kapusta mäkká a zlatistá pomiešať s cestovinami uvarenými v slanej vode s trochou oleja. Výborne chutia aj posypané cukrom.


  • evanaaa, 8. novembra 2010 o 21:11
    Nemusí byť zlé, tá pečená kapusta, len pre dvoch by to bolo veľa tie tri kilá, a troška sa v rúre neoplatí, stačí aj navrchu, to je pre viacčlennú rodinu.


  • mimid, 12. mája 2011 o 18:37
    Robila som prvý krát a podľa tohto receptu a mňam :)


  • jody, 12. mája 2011 o 20:18
    To som rada, @mimid. :-)


  • tetazuzana, 12. januára 2012 o 12:56
    robim 1x a nejako sa mi to nejde dochutit... snad druhy krat to bude lepsie


  • jody, 12. januára 2012 o 15:15
    @tetazuzana a aký máš problém??? akože nejde dochutiť?



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist