Lazaňové roládky kocúra Garfielda

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Lazane uvaríme v osolenej vode, prepláchneme studenou vodou a jednotlivé pláty rozložíme na pracovnú dosku. Mäso nakrájané na 12 rovnakých kúskov osolíme, okoreníme, potrieme citrónovou šťavou, olivovým olejom a prudko opečieme. Salámu, syr a slaninu nakrájame tiež na 12 kúskov.
  2. Pór rozdelíme na jednotlivé listy a povaríme asi 3 minúty v horúcej osolenej vode. Pripravené lazane pokvapkáme olivovým olejom. Na každý plátok položíme kúsok syra, šunkovej salámy, slaniny, póru a kuracieho mäsa. Plátky zvinieme a spojíme špáradlom, prípadne previažeme tenkým prúžkom póru.
  3. Roládky vložíme do zapekacej misky, zalejeme bešamelom, ktorý sme pripravili z mlieka, zo smotany a z múky. Pred dopečením povrch posypeme strúhaným parmezánom.
  4. Tip: Namiesto lazaní sa dajú použiť cestovinové „rúrky“ canneloni, ktoré naplníme.