Lazaňové roládky kocúra Garfielda
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	        | 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	15-20 minút tepelná úprava  | 
 
 Postup- Lazane uvaríme v osolenej vode, prepláchneme
studenou vodou a jednotlivé pláty rozložíme
na pracovnú dosku. Mäso nakrájané
na 12 rovnakých kúskov osolíme, okoreníme,
potrieme citrónovou šťavou, olivovým olejom
a prudko opečieme. Salámu, syr a slaninu
nakrájame tiež na 12 kúskov.
 - Pór rozdelíme na jednotlivé listy a povaríme
asi 3 minúty v horúcej osolenej vode. Pripravené
lazane pokvapkáme olivovým olejom. Na
každý plátok položíme kúsok syra, šunkovej
salámy, slaniny, póru a kuracieho mäsa. Plátky
zvinieme a spojíme špáradlom, prípadne previažeme
tenkým prúžkom póru.
 - Roládky vložíme do zapekacej misky, zalejeme
bešamelom, ktorý sme pripravili z mlieka,
zo smotany a z múky. Pred dopečením povrch
posypeme strúhaným parmezánom.
 - Tip: Namiesto lazaní sa dajú použiť cestovinové
„rúrky“ canneloni, ktoré naplníme.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |