Lazaňové roládky kocúra Garfielda
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup- Lazane uvaríme v osolenej vode, prepláchneme
studenou vodou a jednotlivé pláty rozložíme
na pracovnú dosku. Mäso nakrájané
na 12 rovnakých kúskov osolíme, okoreníme,
potrieme citrónovou šťavou, olivovým olejom
a prudko opečieme. Salámu, syr a slaninu
nakrájame tiež na 12 kúskov.
- Pór rozdelíme na jednotlivé listy a povaríme
asi 3 minúty v horúcej osolenej vode. Pripravené
lazane pokvapkáme olivovým olejom. Na
každý plátok položíme kúsok syra, šunkovej
salámy, slaniny, póru a kuracieho mäsa. Plátky
zvinieme a spojíme špáradlom, prípadne previažeme
tenkým prúžkom póru.
- Roládky vložíme do zapekacej misky, zalejeme
bešamelom, ktorý sme pripravili z mlieka,
zo smotany a z múky. Pred dopečením povrch
posypeme strúhaným parmezánom.
- Tip: Namiesto lazaní sa dajú použiť cestovinové
„rúrky“ canneloni, ktoré naplníme.
|