Lazane s mäsovým ragú
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 6. novembra 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g (spolu s bravčovým mäsom) |
|
|
|
1 |
|
60 g |
|
60 g |
|
60 g |
|
4 strúčiky |
|
|
|
|
|
400 g |
|
200 ml |
|
400 g |
|
150 g |
|
240 g |
|
zmes (tymian, rozmarín, bazalka) |
|
|
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame nadrobno a mäso zomelieme. Zomelieme aj koreňovú zeleninu. Na rozpálenom oleji opražíme cesnak, cibuľu a zeleninu. Pridáme mäso, osolíme, okoreníme a pražíme asi 15 minút. Zalejeme vínom a pridáme drvené paradajky. Zmes podusíme, aby mäso trochu zmäklo. Pridáme bylinky a povaríme, aby sme dosiahli požadovanú hustotu.
- 2
Vo vriacej vode uvaríme cestoviny, ale necháme ich tvrdšie. Pripravené ragú zmiešame s časťou bešamelu, zvyšok nanesieme v tenkej vrstve na spodok plechu. Potom vrstvíme do pekáča cestoviny a mäsovú zmes (najmenej 3–krát), ukončíme cestovinami. Na ne opäť natrieme tenkú vrstvu bešamelu a posypeme ju strúhaným parmezánom. parmezánom.
- 3
Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 oC asi 45 minút. Najlepšie je nechať lazane vychladnúť, potom ich nakrájať a znovu ohriať. Ak budete krájať čerstvo pripravené lazane, nemusí to vyzerať pekne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu