Lazane s mäsovým ragú

Marek Brezina
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 6. novembra 2012
Lazane s mäsovým ragú
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
90 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g (spolu s bravčovým mäsom)
1
60 g
60 g
60 g
4 strúčiky
400 g
200 ml
400 g
150 g
240 g
 zmes (tymian, rozmarín, bazalka)




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame nadrobno a mäso zomelieme. Zomelieme aj koreňovú zeleninu. Na rozpálenom oleji opražíme cesnak, cibuľu a zeleninu. Pridáme mäso, osolíme, okoreníme a pražíme asi 15 minút. Zalejeme vínom a pridáme drvené paradajky. Zmes podusíme, aby mäso trochu zmäklo. Pridáme bylinky a povaríme, aby sme dosiahli požadovanú hustotu.

  2. 2

    Vo vriacej vode uvaríme cestoviny, ale necháme ich tvrdšie. Pripravené ragú zmiešame s časťou bešamelu, zvyšok nanesieme v tenkej vrstve na spodok plechu. Potom vrstvíme do pekáča cestoviny a mäsovú zmes (najmenej 3–krát), ukončíme cestovinami. Na ne opäť natrieme tenkú vrstvu bešamelu a posypeme ju strúhaným parmezánom. parmezánom.

  3. 3

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 oC asi 45 minút. Najlepšie je nechať lazane vychladnúť, potom ich nakrájať a znovu ohriať. Ak budete krájať čerstvo pripravené lazane, nemusí to vyzerať pekne.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia