Orechové laskonky

Laskonky pops (fotorecept)

Autor receptu: slaskou

Tak som si vymyslela tieto „lízanky“ - laskonky pops :) Prečo by sme aj my nemohli mať naše česko-slovenské koláčiky na paličke.* No nie sú na zjedenie, čo poviete?

Suroviny

Postup

  1. Nad parou (cca 15 minút) šľaháme bielky s kryštálovým cukrom, kým nevznikne tuhý sneh. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  2. Medzitým si nachystáme mleté orechy, ktoré zmiešame s práškovým cukrom. Keď je sneh vychladnutý opatrne do neho vmiešame orechy s cukrom.
  3. Na plech dáme papier na pečenie, položíme šablónku na laskonky, naplníme ju cestom, uhladíme a šablónu opatrne odstránime. Potom na polovicu laskoniek dáme drevené paličky. Aha takto ;)
  4. Paličky na laskonkách zakryjeme snehovým cestom, aby na paličkách laskonky dobre držali. Takto…
  5. Pečieme vo vyhriatej rúre na 130 stupňov, po 15 minútach stiahneme teplotu na 80 stupňov, pootvoríme dvierka na rúre a zaistíme ich varechou. Sušíme ďalšiu pol hodinu.
  6. Upečené korpusy naplníme krémom. Buď týmto čo uvádzam ja alebo kľudne iným maslovým (aby to držalo) podľa vašej chuti :) Podľa mojej je tento veľmi mňam a navyše jednoduchý na prípravu. Vyšľaháme maslo izbovej teploty, do toho pridáme karamelové Salko, vyšľaháme spolu, hotovo. Po zachladení môžete laskonky dozdobiť roztopenou čokoládou a nasekanými orieškami, prípadne ozdobiť podľa fantázie. Vyzerajú takto doslova chutne :)
  7. Zabalené “lízanky” :)