Lasagne
Autor receptu: lucina2222
Recept na lasagne, ktoré som si prispôsobila podľa seba a podľa chutí mojej rodinky.. Za
necelé dva dni padli za obeť, dva plechy tejto šťavnatej pochúťky.
6-8 porcií |
20 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Na oleji popražíme cibuľku nakrájanú na jemno. Pridáme mleté mäsko, a keď je už zatiahnuté, poprášime červenou mletou paprikou a podlejeme 2dl vody, a pretlakom. Nadrezané paradajky do kríža, sparíme pod vriacou vodou a olúpeme. Pokrájame ich na malé kocky a vhodíme do hrnca. Ochutíme kečupom, roztlačeným cesnakom, čiernym korením, soľou, cukrom a balzamicom ( dávam ho namiesto červeného vína, kôli farbe a chuti). Nakoniec ešte ochutíme worchestrovou omáčkou a bazalkou. Dusíme 30 minút, občas premiešame aby omáčka neprihorela.
- Medzi tým si lasagne plátky namočíme do studenej vody, aby zmäkli, a aby sme ich mohli lepšie tvarovať v plechu alebo zapekacej mise. Ale pozor! Nemočte ich tak aby neboli na seba príliš nalepené lebo sa zlepia do kopy a budú sa trhať, keď ich budete chcieť oddeliť.
- Bešamelová omáčka: Rozpustíme si maslo, a po pridaní múky urobíme zápražku. Rozriedime mliekom tak aby vznikla krémová konzistencia omáčky, do ktorej postrúhame polovicu syru eidam.
- Plech vymastíme olejom, a ukladáme plátky lasagní, ktoré sme mali vopred namočené. Pokračujeme mäsovou omáčkou, a následne bešamelovou omáčkou. Prikryjeme plátkami lasagní ako nám to najviac vyhovuje a pokračujeme ďalšími vrstvami. Mne vyšli 4 vrstvy. Zakončíme bešamelom a navrch postrúhame zvyšok syra a poukladáme plátky mozarelly ktoré sa pri pečení nádherne roztopia. Dáme zapiecť na 30 minút pri teplote 180°C.