Lasagne

Autor receptu: neon80

4-6
porcie
20 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu a cesnak osmahneme na oleji do sklovita, pridáme mleté mäso, keď sa sfarbí pridáme paradajky, soľ, petržlen a pamajorán a dusíme asi 20 minút na miernom ohni, kým všetko nezhustne.
  2. Bešamel: rozpustime maslo, pridáme múku za stáleho miešania, osmahneme a pridáme mlieko, neprestávame však miešať. Privedieme k varu a odstavíme z ohňa.
  3. Podlhovastú misu (30x10x8 cm) vymastíme maslom a položíme vrstvu cestovín na dno. Preložíme vrstvou bolonskej omáčky a menšou vrstvou bešamelu, posypeme yrom. Tak postupujeme až po vrch formy. Končíme omáčkou a vrch posypeme poriadne syrom. Vložíme do rúry a pečieme na 180oC 30 minút. Pred podávaním nechajte 15 minút vychladnúť.