Lasagne
Autor receptu: neon80
4-6 porcie |
20 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup- Cibuľu a cesnak osmahneme na oleji do sklovita, pridáme mleté mäso, keď sa sfarbí pridáme paradajky, soľ, petržlen a pamajorán a dusíme asi 20 minút na miernom ohni, kým všetko nezhustne.
- Bešamel: rozpustime maslo, pridáme múku za stáleho miešania, osmahneme a pridáme mlieko, neprestávame však miešať. Privedieme k varu a odstavíme z ohňa.
- Podlhovastú misu (30x10x8 cm) vymastíme maslom a položíme vrstvu cestovín na dno. Preložíme vrstvou bolonskej omáčky a menšou vrstvou bešamelu, posypeme yrom. Tak postupujeme až po vrch formy. Končíme omáčkou a vrch posypeme poriadne syrom. Vložíme do rúry a pečieme na 180oC 30 minút. Pred podávaním nechajte 15 minút vychladnúť.
|